Vizier op volleybal

 

EK U19: Tweede zege Jong Oranje

VoV, 02-09-2018. 18:19 uur. De dames van Jong Oranje hebben bij het EK U19 hun tweede zege in de poule behaald, en noteren dus twee uit twee, ofwel twee gespeeld en twee gewonnen. Gisteren moest gastland Albanië eraan geloven, vandaag Bulgarije, dat zich in de tweede ronde ongeslagen als poulewinnaar voor het EK had geplaatst. Het werd 3-1 via de setstanden 25-16, 25-22, 22-25 en 25-23. Oranje wist in de vierde set op 23-23 de volle buit binnen te halen via twee scores op rij.

Bondscoach Julien van de Vyver begon deze keer met de volgende zeven, opgesomd volgens de bezetting van de posities één tot en met zes, waarin ze in de basis begonnen. Hester Jasper (1), Demi Korevaar (2), Sarah van Aalen (3), Annick Meijers (4), Indy Baijens (5) en Vera Mulder (6). Libero was ook deze keer Dagmar Boom. Susanne Kos draaide in 2de, 3de en 4de set in het achterveld mee voor de pas en serveerde ook, ze maakte weer een ace. Charlot Vellener had in de tweede set een invalbeur , net als Lisa Nobel, die ook in de 3de set nog binnen de lijnen kwam. Dat gold ook voor Rianne Vos.

Jong Oranje en de leeftijdsgenootjes uit Bulgarije waren in de eerste set tot aan de 16-16 stand gelijkwaardig. Getuige ook de tussenstanden 8-6 en 15-16.  Na 16-16 serveerde Annick Meijers de set in een keer uit. Maar liefst vijf aces liet ze in deze set noteren.  Met totaal zeven punten was ze ook de productiefste Oranje speelster in deze doorgang.

In de tweede set kwam Bulgarije met 1-2 voor, Oranje maakte gelijk en gaf de tegenstander daarna niet meer de kans om dichtbij, laat staan ernaast te komen. Tussenstanden 8-3, 16-11 en 21-14. De inhaalrace van Bulgarije werd tijdig een halt toegeroepen. De setwinst kwam niet in gevaar, mede omdat Sarah van Aalen en Annick Meijers beide vier punten in deze set voor hun rekening namen.

In de derde set was er een omgekeerde gang van zaken. Nu pakte Bulgarije het initiatief na de 7-8 stand, liep uit naar 12-16 en scoorde op 22-23 de laatste twee beslissende punten. Opnieuw was Annick Meijers goed voor vier punten, ook Hesteer Jasper kwam tot dat aantal. De foutenlast in deze set van Nederland was met elf punten voor Bulgarije erg hoog.

In wat de laatste set zou worden deden de teams tot aan 23-23 niets voor elkaar onder. Maar gelukkig had Oranje het vizier nog steeds goed staan en maakten ze de set uit. In deze set gaf Bulgarije Oranje 13 punten kado. Dan mag je eigenlijk ook niet verliezen.

Topscorer bij Nederland werd Annick Meijers met 18 punten, Hester Jasper maakte er 12, Indy Baijens 11. Voor Vera Mulder stopte de teller op 7, voor Sarah van Aalen op 6 en voor Demi Korevaar op 5. Lisa Nobel scoorde 2 keer, Rianne Vos 1 keer, net als Susanne Kos.

Morgen speelt Oranje om 15:00 uur tegen Wit Rusland.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  CEV.