Vizier op volleybal

 

EK U19: Reactie bondscoach op tweede zege

VoV, 03-09-2018. 5:33 uur. Bondscoach Julien van de Vyver zag Jong Oranje gisteren met 3-1 van Bulgarije winnen. Op de persconferentie na de wedstrijd vertelde hij dat zijn ploeg een goede dag had gehad, vanwege die zege. Echter na twee sets, die Oranje met 25-16 en 25-22 had gewonnen, waren de zenuwen een rol gaan spelen en werden er (te) veel fouten gemaakt. In de derde set scoorde Oranje 11 keer voor Bulgarije.

Maar gelukkig konden ze zich in de bijzonder pittige en moeilijke vierde set goed herstellen. Mede ook omdat Bulgarije toen een erg hoge foutenlast had, zij scoorden daarin 13 keer voor Nederland. “Nu begint het toernooi pas echt voor ons” zei van de Vyver. Met de wedstrijden tegen Wit – Rusland, Italië en Polen. De teams, die de favorieten rol voor een top twee plaats hebben in onze poule.

Gisteren won Wit- Rusland met 3-0 van Albanië en versloeg Italië Polen met 3-0. Na twee wedstrijden zijn Oranje en Italië met twee zeges koploper (2-6), dan volgen Wit-Rusland en Polen (1-3) en zijn Bulgarije en Albanië nog puntloos (0-0).

In de andere poule won Servië met 3-1 van Duitsland, Rusland liet dezelfde uitslag noteren tegen Frankrijk en Turkije gaf Slowakije geen setje mee. Daar is de stand na twee wedstrijden: Rusland 2-6, Turkije 1-4, Servië en Slowakije hebben 1-3, Duitsland heeft 1 zege en 2 punten en Frankrijk staat nog op 0-0.

gh @ Vizier op volleybal. Foto CEV.