Vizier op volleybal

 

Merkala Zaanstad D1 van start

VoV, 03-09-2018. 5:38 uur. Als eerste team van Zaanstad is Merkala Zaanstad dames 1 al op maandag 20 augustus gestart met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De eerste week nog niet helemaal volledig door vakanties en beachvolleybal, maar de toen nog ontbrekende dames zijn daarna snel aangesloten.

Het team heeft afgelopen zomer een flinke metamorfose ondergaan. Afscheid is genomen van Giulia, Kayleigh, Tessa, Mirjam, Rosa en Masja. Nieuw bloed zijn Luke, Femke, Sarah, Inge, Bente (Broekema), Kyra en Irene. Samen met Jirrin, Fiona, Bente (van der Peet), Lisa en Lara vormen zij het vernieuwde Merkala Zaanstad dames 1 met als hoofdtrainer Vincent Pirovano en Daniël Hoonhout als assistent. Tot slot is de nieuwe naamsponsor Merkala (www.merkala.nl), webshop in sportmedische producten.

Het team en begeleiding heeft veel zin in wat door Ledub al betiteld is als “de leukste competitie van het seizoen 18/19”: De eerste divisie B. Komend seizoen door allerlei omstandigheden met maar liefst vijf nieuwe teams: VC Olympia, Royal Kids Hotel kinderopvang VCN D2, Inter Rijswijk, SOMAS /Activia en VC Velden en dus nieuwe krachtsverhoudingen en nieuwe kansen. Dat belooft wat voor dit seizoen …. maar voordat het zover is een uitgebreid oefenprogramma:

*Zaterdag  25 augustus was er een  vierkamp in Sliedrecht tegen Vamos, Utrecht en WIK

*Zaterdag 1 september / zondag 2 september werd het teamweekend gehouden met op zaterdag wedstrijd tegen Volley Tilburg.

*Zaterdag 8 september een driekamp in Gouda met onder andere VollinGo

*Zaterdag 15 september de eerste bekerronde in Zeist tegen Irene, Spaarnestad en winnaar Armixtos – US D2

En …. dan gaat de competitie eindelijk los op zaterdag 22 september om 17.00 uur met de thuiswedstrijd tegen Ledub in De Koog. Team en staf hebben er zin in!

gh @ VoV, bericht vv Zaanstad. Foto Vincent Pirovano.