Vizier op volleybal

 

EK U20: Piersma/ Poiesz naar halve finale.

VoV, 16-07-2022. 20:07 uur. Bij het EK U20 beachvolleybal in Izmir, Turkije had het duo Groenewold/ Sengers zich met twee zeges en één nederlaag in de poulefase geplaatst voor de eerste KO ronde. In deze tussenronde voor de achtste finale namen ze het op tegen Gulluk/ Kuru uit Turkije. Het Nederlandse duo werd overtuigend winnaar van het ticket voor de achtste finale. Via de setstanden 15-21 en 13-21 gaven ze hun tegenstanders het nakijken.

In de Round of 16 troffen Groenewold/ Sengers het Belgische duo Vercaureren/ Langendonck. In de eerste set waren de ploegen heel lang gelijkwaardig, maar trokken de Belgen uiteindelijk met 21-19 aan het langste eind. Een volledig ander beeld in de tweede set toen onze zuiderburen met 21-12 een eind maakten aan de medaillekansen van het NL-duo.

Groenewold/ Sengers gingen door naar de wedstrijden voor de plaatsen 9 t/m 13, waarin ze morgen tegen het Italiaanse duo Hanni/ Armellini spelen.

Het duo Piersma/ Poiesz plaatste zich via drie overwinningen in de poule rechtstreeks voor de laatste zestien. In deze achtste finale speelden ze tegen Saxne/ Anderson uit Zweden. Aan de eerdere drie zeges voegden Piersma/ Poiesz een vierde toe. Ze waren in de eerste set heel veel beter met 21-12, in de tweede set was het verschil iets minder duidelijk, maar met 21-18 nog ruim genoeg voor de 2-0 zege en een plaatsje in de volgende ronde. De kwartfinale.

Daarin speelden ze tegen een Pools duo, dat echter bij lange na niet opgewassen was tegen de Nederlandse meiden. De 13-21 en 10-21 zege voor het NL-duo was helder en duidelijk en liet niets aan de verbeelding over omtrent welk team er recht had op de plaats in de halve finale. Duidelijk was dat Piersma/ Poiesz, die hun vijfde opeenvolgende zege lieten noteren bij dit EK U20, recht hadden op dat ticket. In de morgen te spelen duels om de medailles staan de Nederlandse talenten tegenover Konstantinova/ Ebere uit Letland.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.