Vizier op volleybal

 

EK U20: Piersma/ Poiesz poulewinnaar.

VoV, 15-07-2022. 20:40 uur. In Izmir bij het EK U20 beachvolleybal had het duo Piersma/ Poiesz op de eerste dag van het hoofdtoernooi twee mooie zeges behaald, die hen bovenaan in poule B brachten.

De derde poulewedstrijd moest er aangetreden worden tegen Marolt/ Javornik uit Slovenië, die na twee wedstrijden een puntje minder hadden. Opnieuw bewees het NL-duo dat ze op het EK de goede vorm te pakken hadden. Met hun derde poulezege werden ze ongeslagen poulewinnaar, hetgeen hen rechtstreekse plaatsing bij de laatste zestien opleverde.

Voor de winst hadden ze wel drie sets nodig, overtuigend werd de eerste set met 21-13 gewonnen, waarna in de tweede de spanning tot en met de laatste punten bleef. Met 20-22 kon de tegenstander de time out afdwingen, waarin beide duo’s opnieuw aan elkaar gewaagd waren. Deze keer trokken Piersma/ Poiesz echter de zege naar zich toe. Met 16-14 sloten ze de poulefase af.

Bij de mannen speelden Groenewold/ Sengers al vroeg tegen Strazdas/ Palubinskas. Het was na de verloren eerste wedstrijd van gisteren bijna een ‘must win’ partij om in het toernooi te blijven. Groenewold/ Sengers deden wat ze van zichzelf verwachten en behaalden een keurige 2-0 zege, die via de setstanden 21-12 en 21-16 ruim in hun voordeel uitviel.

In hun tweede partij van de dag en de derde in de poule speelden Groenewold/ Sengers tegen Hammarberg/ Berger. Na de 21-17 winst in de eerste set leden ze in de tweede een nipte 21-23 nederlaag, waardoor de tiebreak noodzakelijk werd. In die beslissende derde set was het NL-duo met 15-10 de winnende partij. Deze winst leverde hen de derde plaats in de poule op, waardoor ze zich plaatsten voor de Round of 24, de tussenronde voor de achtste finale.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Desy Poiesz brengt duikend redding.