EK U20: Titelprolongatie Stubbe-Daalderop

160617EKU20stubbe ep

Joy Stubbe en Nika Daalderop plaatsten zich vanmorgen via een 2-1 overwinning op Wit Rusland voor de finale van het EK U20 in Antalya, waardoor ze in de gelegenheid waren zich voor de tweede keer in successie, vorig jaar pakten ze de titel in Larnaka op Cyprus, te laten kronen tot Europees kampioen in deze leeftijdsklasse.

In de halve finale begon het BTN talentenduo uitstekend tegen de Wit – Russinnen Shalayeuskaya en Siakretava. Stubbe en Daalderop serveerden met veel druk en brachten de tegenstanders daarmee vaak in de problemen. Stubbe heerste in het achterveld terwijl Daalderop veel tegenhield aan het net. Dankzij een kill- block van laatstgenoemde won Oranje de eerste set met 21-17.  In de tweede set kwamen de Wit – Russinnen met agressief spel terug in de wedstrijd. Nederland maakte teveel onnodige fouten en moest toestaan dat hun opponent de set met 21-14 won. Vanaf de derde set hadden het BTN team de touwtjes weer in handen. Met gedegen spel eisten Stubbe en Daalderop de winst op na opnieuw een kill – block van Daalderop (15-12).

In de finale tegen Traballi – Maestroni uit Italië waren er in het begin van de live streaming vooral veel knipperende witte stippen in het midden van het scherm te zien, die overigens met grote regelmaat gedurende de match terugkwamen en verder een scorebord dat dan weer naar een andere stand was versprongen. Voor de rest waren er veel niet bewegende beelden tot pakweg een stand van 12-6 in de eerste set in Nederlands voordeel te zien. Daarna werd het wat beter, maar goed werd het nooit. Aan de commentaar stem op de tribune van een Nederlandse fan (goed meiden, klasse meiden, lekker Nika, prima Joy, kom op meiden) konden we ze ongeveer volgen of het goed of slecht ging. Oranje won de eerste set met 21-16. Nederland was in de sporadische beelden en uiteraard live veel beter dan hun Italiaanse leeftijdsgenoten.

In de tweede werd er met 4-3 van speelhelft gewisseld, bij 8-6 was de tweede wissel. Na de 10-8 liep Oranje uit naar 16-10, waarop er ‘lekkere serie’ vanaf de tribune geroepen werd. In vlot tempo lieten de stilstaande beelden ons een 18-13 en 21-14 eindstand zien. Het ging zo vlot dat de commentaar stem het niet kon bijhouden. Toen de fotograaf al lang en breed aan het foto’s maken sprak een vrouwelijke stem nog over een tussenstanden van 17-12 en vanaf dat moment vertelde ze bij ieder gescoord punt wat de stand was, terwijl volgens onze (stilstaand) beeld de wedstrijd al lang en breed afgelopen was. Gelukkig trokken Stubbe – Daalderop zich niets van al dat live stream geklungel aan en wonnen ze gewoon dik verdiend en met duidelijk verschil voor de tweede keer op rij de Europese titel. Proficiat meiden! Of lag het misschien aan onze apparaten, dat deze uitzending niet zo geslaagd was!

Ruben Penninga en Mees Blom sloten het EK U20 af op een zevende plaats. Het 2-1 verlies tegen het Spaanse duo Jiménez – Huerta kwam via een ruim verloren eerste set (21-14) en een nipt gewonnen tweede set (21-23) en de 15-10 nederlaag in de derde set tot stand. In de tweede was het in de finale erg spannend, toen Penninga – Blom een 12-16 voorsprong als sneeuw voor de zon zagen verdwijn. In de derde was er bij 8-3 al een ruime achterstand.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto CEV. Stubbe – Daalderop.