WL groep 1, Brazilië wint van USA

00Italiaansblok

De World league competitie van groep 1 kent door de speelplaatsen over de hele wereld (Brazilië, Australië en Rusland) grote tijdsverschillen in aanvangstijden, waardoor het kan zijn dat in Brazilië de derde ronde erop zit, de teams in Australië daaraan bezig zijn en de ploegen er in Rusland in de loop van de dag nog aan moeten beginnen. Onderstaand de resultaten.

Poule A1, Sidney Australië:

België vs Italië was in drie sets bekeken. Alleen in de tweede set konden de Belgen lang blijven volgen, met 23-25 was de winst uiteindelijk toch voor de Italianen. In de eerste (15-25) en derde (21-25) maakten de Zuid – Europeanen het minder spannend. Aanvallend scoorde Italië 41 keer, daar kon België er 35 tegenover zetten. De 26/16 foutenlast woog daarnaast nog zwaarder. Luca Vettori werd met 17 punten topscorer.

Australië vs Frankrijk eindigde in een 0-3 zege voor titelhouder Frankrijk. Op de 14-25 en 18-25 volgde een 21-25 in de derde set. Frankrijk was aanvallend een stuk sterker met 25/44 scores. Thibault Rossard van Frankrijk kreeg met 16 scores de meeste punten achter zijn naam.

Zojuist eindigde de wedstrijd tussen België en Frankrijk in een 3-2 zege voor België. Onze Zuiderburen waren met 15-12 in de vijfde set te sterk voor hun Zuiderburen.

Poule B1, Rio, Brazilië

In Rio zitten de derde wedstrijden van de eerste ronde er inmiddels ook al op. Iran behaalde de eerste zege van dit weekend, zij versloegen Argentinië met 3-2, via 15-11 in de tiebreak. En de clash tussen Brazilië en USA eindigde in 3-1 voor de thuisploeg. De 25-19 en 25-15 zorgden voor 2-0, daarna wonnen beide teams een set met 25-22. Eerst USA, uiteraard! Matthew Anderson van USA werd met 19 punten topscorer.

Poule C1, Kaliningrad, Rusland

Bulgarije vs Servië leverde de tweede 0-3 zege voor de Servische ploeg op. Eerder hadden ze Rusland ook al met deze uitslag verslagen. Bulgarije kon twee set stevig weerwerk bieden (26-28 en 25-27), voordat ze in de derde set naar een ruime nederlaag (18-25) werden gespeeld. De aanval en de opslag maakten het verschil. Tsvetan Sokolov van Bulgarije maakte de meeste punten, totaal 20 keer scoorde hij.

Rusland vs Polen werd via een 3-0 zege een revanche op zichzelf voor de Russen na de eerdere 0-3 nederlaag tegen Servië. Polen moest er met 25-22, 25-19 en nogmaals 25-22 aan geloven. Minder fouten en meer aanvallende punten waren de sleutel tot succes. De Rus Konstyantyn Bakun scoorde 14 keer, één keer vaker dan de Pool Dawid Konarski.

In het overzicht van morgen geven we u het klassement na het eerste weekend. Zeker is al wel dat Brazilië de maximale buit heeft behaald, Servië kan dat ook nog als ze vandaag van Polen winnen. Alle andere teams hebben al een of meerdere duels verloren. We houden u op de hoogte hoe het verder gaat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. Een Italiaans blok.