Vizier op volleybal

 

EK U20: Van Driel-Stam in achtste finale

VoV, 09-09-2017, 10:00 uur.  Mexime van Driel en Katja Stam speelden vanmorgen tegen het Letse duo Grosberga – Namika voor een plaats bij de laatste zestien bij het EK U20 in Vulcano. Er stond een stevige bries en dat was bij de serve best even wennen, tenminste  te oordelen naar het aantal aces en foutserves en ook aan de uitgewaaide aanvallen.

Onze landgenotes pasten zich in de eerste set snel aan en namen een 6-2 voorsprong,  bij 9-5, na een ace van Letland, werd er weer van speelhelft gewisseld. Beide NL – speelsters scoorden slimme en mooie punten, verdedigend hield Mexime van Driel menige bal uit het zwarte vulkaan zand. Bij 13-8 ging de technische time out in. Na een ace voor Letland en twee foutserves, de bal waaide uit, nam Oranje bij 14-12 de time out op. Een goed moment, daarna liepen ze uit naar 19-13. Letland kon nog wat verschil goedmaken, maar kwam aan het eind toch meer dan een handvol punten tekort voor de winst (21-17)

In de tweede set vloog Mexime van Driel in het achterveld van zijlijn naar zijlijn en kon Katja Stam daarna met een balletje op de achterover 2-1 scoren. Het begin van de serie naar 5-2. De tweede veldwissel werd op 9-5 gedaan. Het Letse duo kon niet meer dan aanklampen, het verschil van drie a vier punten hielden van Driel – Stam op het scorebord. Met 12-9 werd er verplicht gerust. De pauze deed Oranje goed, het werd 15-9 en 17-11, waarop weer van speelhelft werd gewisseld. Met een kill – block van Katja Stam kwam de 21-13 en 2-0 op het scorebord.

Het KBU / BTN duo speelt om 12:40 uur weer. In de loop van de middag informeren we u daarover.

gh @ Vizier op Volleybal. foto CEV, blok Katja Stam.