Vizier op volleybal

 

WGCC: China verslaat ook Rusland

VoV, 09-09-2017. 7:15 uur. Op de vierde en voorlaatste dag van de World Grand Champions Cup  in Nagoya speelde als eerste Rusland vs China. De Olympische kampioen was nog ongeslagen, Rusland is zich met hun sterren Kosheleva, die niet in de basis begon, en Goncharova aan het voorbereiden op het EK.

China boog in de eerste set de 7-6 achterstand om in een 7-9 voorsprong, het Chinese blok stond als een muur boven het net en Zhu Ting hamerde haar ploeg daarna naar een 10-14 stand. De gewonnen Russische challenge maakte er 12-14 van, na een score van Yana Shcherban, een misser van Zhu Ting en een rake klap van Goncharova ging Rusland met 16-15 aan de leiding bij de tweede technische time out. Kosheleva kwam bij 19-19 in het veld, pas bij 19-24 kwam ze tot scoren. China won de set met 20-25.

In de tweede set bleef Kosheleva staan, Goncharova bleef nu aan de kant. Met een knallende 2de bal score maakte spelverdeelster Xia Ding er de 5-8 time out stand voor China van. De teams gaven elkaar weinig toe, het verschil bleef rond de twee punten schommelen, maar wel meestal in het voordeel van China. Gerust werd er bij 13-16, na een scorend blok op mid. Met een ‘dankjewel’ score van Yan Ni begon China met 16-20 voor aan de big points. En die waren ook weer voor China, de Russische time out op 17-24 stelde het verlies alleen maar even uit. Het werd na een midcombinatie 18-25 en 0-2.

Goncharova en Kosheleva bleven bij begin van de derde set in de wisselhoek. Een ace zette de 7-8 pauzestand voor China op het scorebord, nadat ze eerder een paar punten hadden achtergestaan. Rusland nam de eerste time out op bij 9-12 achter, kwam na een ace met 9-13 achter maar vocht zich terug naar 12-13, waarop China naar de zijlijn ging. En Rusland uiteraard ook.  Rusland bleef op de side out aanklampen (17-18), slaagde daar echter bij 18-20 niet meer in, dus 18-21 en vlot daarna 19-23. Het ace zette China op matchpoint bij 19-24 en bij 20-24 werd dat verzilverd. Eindstand dus 0-3.

China heeft nu vier zeges, de wedstrijd tegen gastland Japan morgen kan mogelijk een prachtige finale van het toernooi betekenen, tenminste als het gastland vandaag van USA weet te winnen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.

Noot: In verband met een drukke volleybaldag buitenshuis hebben we ervoor gekozen om de wedstrijdverslagen van de World Grand Champions Cup vandaag apart te publiceren, zodat u sneller op de hoogte bent van de stand van zaken.