Vizier op volleybal

 

EK U22: Alle NL-duo’s overleven poulefase

VoV, 11-06-2022. 2:01 uur. Na de wisselende successen van eergisteren ging het voor een aantal Nederlandse duo’s bij het EK U22 gisteren op de laatste dag in de poulefase om zich via een tweede zege rechtstreeks te plaatsen voor de volgende ronde.

Bij de dames sloten Piersma/ Bekhuis hun eerste dag met twee zeges af en hadden zo al zekerheid van het ticket voor de volgende ronde. Hun derde duel ging tegen Rabitsch/ Trailovic uit Oostenrijk. Met 21-13 en 21-9 hielden ze de ongeslagen status vast en werden eerste in de poule.

Everaert/ Poiesz hadden een duel gewonnen en verloren en voor hen ging het tegen Terze/ Rasic uit Kroatië om een plaats in de volgende ronde. Met een meer dan overtuigende 0-2 zege deed het NL-duo wat ze doen moesten, via 8-21 en 10-21 pakten ze de dikke 0-2 zege, goed voor de tweede plaats in de poule. En het ticket voor de volgende ronde.

Van Mill/ Weeda hadden ook een keer winst en een keer verlies genoteerd op de eerste dag. Tegen Antonakaki/ Perdikaki uit Griekenland pakten zij een 2-0 zege via de setstanden 21-18 en 21-12. Daarmee werden ook zij tweede in de poule.

Resumé dames: Piersma/ Bekhuis gaan rechtstreeks naar de round of 16. Tegenstander daarin is een Duits of Noors duo. Everaert/ Poiesz gaan door naar de round of 24 en spelen daarin tegen een duo uit Letland. Van Mill/ Weeda plaatsten zich ook voor dit vervolg op het toernooi, hun volgende tegenstander komt uit Polen.

Bij de mannen speelden Groenewold/ van der Loo, die de tweede plaats in de poule bezetten, tegen Maia/ Leite uit Portugal. Dat werd een spannend duel waarbij de Nederlanders na twee enerverend spannende sets aan het langste eind trokken. In de eerste set na de normale speeltijd met 23-21 en in de tweede set met het op één na kleinste verschil. Te weten 21-18. Groenewold/ van de Loo sluiten poule A na twee zeges en een verliespartij als tweede af.

Herrebout/de Hoogh, de nummer drie in hun poule, namen het op tegen Donela/ Palubinskas uit Lithouwen. De Nederlanders leden een 2-0 nederlaag via de setstanden 21-18 en 21-17.

Sengers/Versteegen hadden twee wedstrijden op het programma staan. Tegen de Engelsen Soczewka/ Soczewka werd na een ruime zege in de eerste set (21-12) de tweede set met minimaal verschil gewonnen (21-19). Later op de dag waren Patte/ Altwies uit Frankrijk het tweede duo aan de andere kant van het net. Die partij ging met 1-2 naar het NL-duo. Via 21-18, 24-26 en 12-15.

Resumé heren: De mannen duo’s plaatsten zich op basis van twee gewonnen en één verloren duel alle drie voor de round of 24, de eerste KO ronde van het toernooi. Daarbij zal vanwege een Nederlands onderonsje tussen Mees Sengers/ Kyran Versteegen vs. Koen Herrebout/ Kees de Hoogh zeker een duo naar de round of 16 gaan. Groenewold/ van der Loo nemen het op tegen het Deense duo Lyø/Petersen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.