Vizier op volleybal

 

EK U22: Bekhuis/ Piersma in halve finale

VoV, 11-06-2022. 19:06 uur. Heel veel werd er vandaag gebeachvolleybald in Vlissingen en Bilthoven om bij het EK U22 van de round of 24 naar de halve finales te komen. Met daarin vanaf het begin bij de dames drie Nederlandse duo’s, waarvan er aan het eind nog één overbleef, die zich morgen in de strijd om Europese medailles met de drie andere beste duo’s van Europa in deze leeftijdscategorie zal gaan meten.

Round of 24: De dames van Mill/ Weeda speelden in de round of 24, de eerste KO- ronde, tegen Kruczek/ Kielak. Na drie gelijk opgaande sets trok het Voltena-duo de winst met 2-1 naar zich toe. De verloren eerste set met 19-21 werd met 21-18 ongedaan gemaakt, daarna ging het in de verlenging van de tiebreak tot 17-17 gelijk op. Van Mill/ Weeda scoorden vervolgens de side out en het breakpoint.

Everaert/ Poiesz waren in de round of 24 gekoppeld aan het duo Konstantinova/ Regute uit Letland. Ook dit duel werd in drie sets in Nederlands voordeel beslist. Met nogal forse verschillen. Nederland verloor de eerste set met 16-21, maar kwam keihard terug via 21-10 zege in de tweede, waarna ze ook de derde met ruim verschil wonnen met 15-10.

Round of 16: Omdat Piersma/ Bekhuis zich via poulewinst rechtstreeks voor de Round of 16 hadden geplaats en de andere twee damesduo’s de round of 24 overleefden kwamen er in de round of 16 dus drie NL-duo’s uit. Met nog geen Hollandse onderonsjes.

Van Mill/ Weeda namen het op tegen het Tsjechische duo Honzovicova/ Svozilova en bleven via 16-21 en 17-21 twee keer aan de goede kant van de score, waarmee ze zich een ticket voor de kwartfinale verdienden.

Everaert/ Poiesz deden daar niet voor onder. Ook zij gingen door naar de laatste acht. Het Zwitserse duo Kessler/ Kerner kon hen die weg niet versperren. Everaert// Poiesz wonnen met 0-2 via de duidelijke setstanden 14-21 en 17-21.

Het als eerste geplaatste duo Piersma/ Bekhuis was in deze ronde met 2-0 te sterk voor het Noorse duo Berntsen/ Maaseide. Ook hier was het verschil in de sets duidelijk in het voordeel van onze landgenotes. Met 21-17 en 21-15 plaatsen Piersma/ Bekhuis zich voor de laatste acht.

 

Round of 8 of wel de kwartfinale. Met drie duo’s bij de laatste acht kon het bijna niet uitblijven of er zat wel een Oranje onderonsje bij. In dit geval Piersma/ Bekhuis vs. Everaert/ Poiesz. Dat gaf in ieder geval de zekerheid van een NL-team bij de laatste vier.

Everaert/ Poiesz kwamen in de eerste set vanuit een 12-8 achterstand terug naar 12-11, maar zagen vervolgens hun landgenotes opnieuw uitlopen naar 15-12 en het verschil verder uitbouwen tot aan de 21-15 setwinst.

In de tweede set stond er aan het eind dezelfde score op het bord. Opnieuw 21-15. Piersma/ Bekhuis bouwden vanuit 11-9 een 18-12 voorsprong op, die door Everaert/ Poiesz nog kon worden ingelopen tot 18-15. Met drie scores op rij werd het daarna 21-15 en 2-0 en eindigde het EK voor Everaert/ Poiesz met een vijfde plaats.

In de kwartfinale namen van Mill/ Weeda het op tegen Alvarez/ Moreno uit Spanje. De openingsset ging met 21-18 naar de Spaanse dames, die in de tweede set er geen twijfel over lieten bestaan dat zij de betere waren. Via 10-6 pakten zij de 21-12 zege. De 2-0 leverde hen het ticket voor de laatste vier op, van Mill/ Weeda kunnen met een vijfde plaats op het EK U22 op een geslaagd Europees optreden terugkijken.

Halve finale: Het als eerste geplaatste duo Piersma/ Bekhuis heeft zich dus naar de laatste vier gespeeld. De andere twee damesduo’s hebben het helaas niet gehaald. Piersma/ Bekhuis nemen het morgen in de halve finale op tegen Windeleff/ Bisgaard uit Denemarken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.