EK U22: Geen kwartfinale NL-mannenduo‘s

VoV, 12-06-2022. 19:11 uur. De aan het EK U22 deelnemende mannen duo’s hadden via twee zeges en één nederlaag alle drie de poulefase overleefd en plaatsten zich voor de KO-ronde, de round of 24, waarin ze het ticket voor de laatste zestien moesten zien te bemachtigen.

Round of 24: Daarin was het meteen raak voor wat betreft een Oranje vs. Oranje duel. Sengers/ Versteegen speelden tegen Herrebout/ de Hoogh. Beide teams waren een set duidelijk de beste. De openingsset ging met 12-21 naar Herrebout en partner, de tweede set was met 21-15 voor hun tegenstanders. In de beslissende tiebreak bleven Sengers/ Versteegen nipt met 16-14 aan de winnende kant van het net.

Groenewold/ van der Loo hadden het in deze KO-ronde gezien de setstanden een stukje makkelijker tegen Lyo/ Petersen. Zij pakten met 21-8 en 21-16 een dikke 2-0 zege en daarmee het ticket voor de laatste zestien.

Round of 16: Sengers/ Versteegen speelden in de achtste finale tegen het Noorse duo Mol/ Ringoen. Na de duidelijke 21-14 nederlaag in de eerste set slaagden de Nederlanders erin om in de tweede set sterk terug te komen en een tiebreak uit het vuur te slepen. Met 16-21 scoorden ze de 1-1 in sets. In de beslissende derde set konden ze het echter net niet bolwerken en met 15-11 betekende de Round of 16 en een negende plaats hun eindstation in dit toernooi.

Groenewold/ van der Loo dienden hun ticket voor de kwartfinale te pakken via een overwinning op het duo Hammarberg/ Grössig uit Oostenrijk. In de eerste set waren de teams van begin tot eind aan elkaar gewaagd. Vanaf de 2-2 via de 14-13 tot aan de 20-20. Oranje kreeg setpoint op 20-21, maar benutte het niet. Dat deed Oostenrijk op 23-22 wel en pakte de eerste set met 24-22.

De tweede set was een stuk minder spannend. In het begin ging het nog tegen elkaar op, maar bij 15-7 hadden de Oostenrijkers een geruststellende voorsprong opgebouwd die ze met 21-10 setwinst afsloten. Voor Groenewold/ van der Loo kwam er dus in de Round of 16 met de negende plaats een eind aan dit EK U22.