Vizier op volleybal

 

EK U22: Stam / van Driel negende

VoV, 28-07-2018. 14:05 uur. Voor Katja Stam en Mexime van Driel (blokkerend opd e foto boen) begon hun volleybaldag vandaag vroeg bij het EK U22 in Jurmala, Letland. Om 8:00 uur Nederlandse tijd om precies te zijn, moesten ze spelen in de ‘Round of 24, de tussenronde voor de achtste finale, tegen een duo uit Letland.

Dat vroege tijdstip was overigens geen belemmering om eens flink uit te halen. In de eerste set  gingen ze na het warmdraaien tot 17-14 (tussenstanden tot dan 12-9 en 13-11) met de voet vol op het gaspedaal. In één ruk naar 21-14, met slimme en bekeken balletjes en met een ace als afsluitend punt. In de tweede set sloeg het Nederlandse duo toe na 10-8 (tussenstanden tot dan 3-3, 5-5, 9-7). Op de serie naar 13-8 en 19-9 moest Letland het antwoord meerdere keren schuldig blijven. De harde klappen van Mexime en de score via pushes van Katja waren de thuisploeg te machtig. Katja Stam blokkeerde het laatste punt voor 21-10 op het scorebord. Dus door naar de achtste finale, de ‘Round of 16’

Achtste Finale: Mariia Bocharova / Maria Voronina uit Rusland was het duo aan de andere kant van het net in deze achtste finales. Een hoge te overwinnen hindernis om toegang te krijgen tot de kwart finale, die dan als laatste vandaag op het programma zou staan. Want was dat niet het duo dat voor een paar weken Raisa Schoon en Emi van Driel van de WK titel had afgehouden? Tijd voor volleybalwraak, tijd voor revanche, tenminste hopelijk!

Maar die vlieger ging niet op, revanche bleef uit tegen de wereldkampioenen. In de openingsset was het verschil zelfs heel erg groot en bleven de Nederlandse meiden onder de tien steken met 21-9. De set erna waren ze meer aan elkaar gewaagd, maar was er aan het eind ook een voordeling verschil voor het Russische duo. Minimaal met 21-19, maar genoeg om de winst en de volgende ronde te claimen. Binnen het half uur was de strijd gestreden.  Het duo Stam / van Driel eindigt dus als negende op dit EK U22.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto CEV.