Vizier op volleybal

 

EK U22: Tussenronde voor beide NL-duo’s

VoV, 27-07-2018. 18:45 uur. De twee duo’s die namens Nederland meedoen aan het EK Beach U22 in Letland hadden gisteren een bijzonder succesvolle dag. Katja Stam / Mexime van Driel boekten twee zeges met forse verschillen, Mees Blom / Yorick de Groot deden hetzelfde in het mannentoernooi. Voor beide duo’s stond er vandaag één wedstrijd op de planning en ging het om de koppositie in de poule en rechtstreekse plaatsing voor de achtste finales.

Het damestoernooi: Katja Stam (foto boven blokkerend) / Mexime van Driel moesten het opnemen tegen de thuisfavorieten en als eerste geplaatste  Anastasija Kravcenoka / Tina Graudina, die gisteren ook twee keer met ruime verschillen hadden gewonnen. Door naar de achtste finale was de inzet, bij verlies wachtte de tussenronde, de ‘Round of 24’.

Het was spannend en de verschillen waren minimaal, maar die verschillen vielen twee keer in het nadeel van het Nederlandse duo uit. Eerst was er 25-23  setverlies, en daarna was er de mogelijkheid om de setstand gelijk te trekken voor Stam / van Driel. Maar opnieuw mislukte dat in de eindfase na de 22-22 stand. Met 24-22 won de thuisploeg ook de tweede set en daarmee het ticket naar de achtste finale, terwijl het NL-duo dat ticket morgen via de tussenronde zal moeten bemachtigen.

Het mannentoernooi. Mees Blom (foto boven blokkerend) / Yorick de Groot stonden er net zo voor als hun collega’s in het damestoernooi. Twee keer ruim gewonnen gisteren, en vandaag tegen de andere ploeg uit de poule, die dezelfde resultaten had behaald. Voor  Aleksandr Kramarenko / Vasilii Ivanov uit Rusland waren de uitgangsposities eender. Dus ook hier achtste finale of ‘Round of 24’.

En ook hier waren de verschillen minimaal, maar ook weer beide keren in het nadeel van Nederland. In de eerste set duurde het zelfs tot 32-32 voor de Russen de winst naar zich toe konden trekken. In de set erna ging de 25-25 gelijke stand vooraf aan de Russische 27-25 winst. Ook Blom / de Groot zullen zich dus via de tussenronde naar de achtste finale moeten slaan.

Morgen verder.

gh @ Vizier op volleybal. Foto’s CEV.