EK2019: Duitsland ongeslagen poulewinnaar

VoV, 29-08-2019. 5:53 uur. Duitsland is na hun vijfde en laatste poulewedstrijd op het EK nog steeds ongeslagen en zeker van de poulewinst voor directe concurrent Rusland. De Duitse ploeg van bondscoach Felix Koslowski was gisteravond snel klaar met Wit – Rusland. Na 25-10 en twee keer 25-15 stond er in net iets meer dan een uur 3-0 op het scorebord.

Duitsland had in de eerste set snel een grote voorsprong te pakken (8-1) en leverde daarop gedurende de set niets meer in. In tegendeel, via 16-7 en 21-9 brachten ze het verschil aan het eind van de set op vijftien (!) punten. “Wit Rusland kwam in de  eerste set helemaal niet in hun spel, echt vriendelijk van hen” zei topscorer Jana Poll (totaal 11 punten) na afloop.

In de tweede set ging het wel een beetje anders, Wit – Rusland wilde niet nogmaals zo van de vloer geveegd worden en bood aanvankelijk meer weerstand. Tot 16-13 konden ze aardig in het spoor blijven, daarna kregen ze met een 9 om 3 score er toch nog behoorlijk van langs. De Duitse opslagen waren in deze set net een beetje veel te machtig voor Wit – Rusland. Totaal zeven aces scoorden ze ermee in deze doorgang.

Duitsland wilde blijkbaar niet al te veel energie verspillen en snel terug naar het hotel. Of Wit – Rusland had de moed op hun eerste positieve uitslag van het toernooi allang opgegeven, want ook in de derde set liep de score in record tempo naar de 25-15 eindstand. Via 8-3 en 16-10 was het zo bekeken. Duitsland gaf de tegenstandrs geen kans en speelden geconcentreerd de wedstrijd uit.

Met een totaal eigen score van 57 om 29 punten bestond er ook geen enkele twijfel dat Duitsland dik en dik de betere was.

Met de eerste plaats in poule D wordt de tegenstander in de achtste finale de nummer vier uit poule B. Zoals de stand van zaken nu is wordt dat Slovenië, zij staan daar op 2-5, zijn uitgespeeld en kunnen niet meer door de nummer vijf en zes ingehaald worden, terwijl Polen, de nummer drie voor hen onbereikbaar  is.

De stand in poule D met de wedstrijden Zwitserland vs Wit – Rusland, die beide na de poulefase naar huis kunnen, en Slowakije vs Rusland, die onder elkaar gaan uitmaken wie tweede in de poule wordt, nog te gaan is: De * staat voor de teams died e poulefase erop hebben zitten.

• Duitsland  5-14*
  • Rusland 3-10
  • Slowakije 3-8