Elburg uit: Altijd lastig voor Reflex

VoV, 12-10-2020. 13:24 uur. Nadat afgelopen weekend onze uitwedstrijd tegen Olhaco niet doorging, werd de focus gelijk gelegd op EVV. Hemelsbreed liggen de sporthallen een kilometertje of twintig uit elkaar, dus van een derby kan worden gesproken! Meerdere teamgenoten hebben in het verleden lastige potjes in Elburg gespeeld, dus ondanks de laatste plek van Elburg op de ranglijst wisten wij dat het geen makkelijke pot zou worden. Een mooie shout-out naar Robin, die er afgelopen zaterdag voor het eerst weer bij was, sinds zijn zoontje is geboren. Hij was ook gelijk van waarde, maar daarover later meer.

Voordat de wedstrijd begon werd er even gezwaaid naar de mensen thuis en de wedstrijd kon beginnen! Zalsman Reflex startte bijna met dezelfde basis als afgelopen weken, alleen begon Thomas Botter op de plek van Jesse Schuitemaker. In de eerste set pakte Reflex een lichte voorsprong, dit gebeurde vooral door de veel scorende Wessel aan de buitenkant. Zo werd de set gewonnen met 21-25.

De tweede set ging gelijk op. Aan beide kanten werden meerdere time-outs genomen. Thijs Brabander kwam er af en toe in voor een rondje achterveld om te passen. Bij een stand van 22-22 nam EVV een time-out. Daarna volgde een gelukkige serve via de netband (ace!) en twee scorende ballen van onze kant en stond de 22-25 op het bord!

In set drie keek Reflex halverwege de set al tegen een achterstand aan van ongeveer vijf punten. Mede doordat wij geen grip kregen op de middens van Elburg, die veelvuldig bleven scoren. Dat was de reden voor trainer om de nodige wissels toe te doen. Waaronder de wissel van Robin op de diagonaal. Een kleine maand geen bal geraakt, maar hij was gelijk van waarde. Meerdere aanvallende scores en door zijn serviceserie was de achterstand gelijk weer weggepoetst. Tot de 25 was het stuivertje wisselen, met telkens Elburg aan de goede kant van de score. Zij pakten uiteindelijk de set met 27-25.

In de laatste en vierde set gaf Reflex nog even gas. De voorsprong stond al snel op het bord en de set werd gewonnen met 25-19. Van ‘Elburg uit: altijd lastig!’ kon wel worden gesproken. Wij zijn tevreden dat we de drie punten hebben meegenomen uit Elburg!

Komende zaterdag spelen wij, mits er natuurlijk geen nieuwe coronamaatregelen komen… thuis tegen de mannen van Orion Heren 2, om 17.00 uur. Houdt de Facebook van Reflex Kampen in de gaten voor een link naar de livestream. We zien jullie dan!

gh @ VoV, verslag en foto van/ via  Thomas Botter, Reflex Kampen H1.