Vizier op volleybal

 

Sliedrecht Sport D2 won wederom de eerste set…

VoV, 12-10-2020. 13:20 uur. Van de gespeelde wedstrijden dit seizoen wist dames 2 tot nu toe alle eerste sets te winnen. In Zaanstad sprongen wij uit de startblokken en ook van Utrecht wisten we de eerste set te winnen. Nu werd het tijd dat we ook de 2e en 3e set zouden gaan pakken om een wedstrijd te winnen.

Ook tegen Ledub begonnen we weer goed. Tot 13-13 gingen we gelijk op maar dankzij een time-out van Elroy die ons even wakker maakte wisten we een gaatje te slaan naar 18-14. We wisten dit verschil zelfs nog iets te vergroten en trokken de set naar ons toe met 25-19.

De tweede set wisten wij dit niveau weer neer te zetten. Mooie passjes en verdedigingen werden opgevolgd door de juiste keuzes van Famke waarna de bal met een harde klap of een mooi blok aan de kant van Ledub op de grond kwam. Deze set ging met 25-21 naar ons. Het eerste punt was dus (eindelijk) binnen!

In set drie liepen we achter de feiten aan. Nienke en Eline kwamen het veld. Dit gaf ons een boost waardoor we terugkwamen naar 21-19. Toen nam de coach van Ledub een time-out. Hierna was er geen bal meer bij Ledub op de grond te krijgen en werden de moeilijkste ballen door hun nog van de grond gehaald. De set ging met 21-25 naar Ledub.

Set vier begon weer gelijk op. Een paar rake klappen van Nienke wisten het verschil te maken naar 20-16. Met een kill-block maakte Marloes de 24-20. Dankzij een mooie verdediging van Mika en een rake aanval van Mirte werd ook het laatste punt van de wedstrijd binnengehaald.

Mooi spel dat we zeker mee zullen nemen naar de andere kant van het land. Volgende week maken wij namelijk de wereldreis naar Rijssen waar we er alles aan zullen doen om de punten mee terug te nemen!

gh @ VoV, verslag van Sliedrecht Sport Dames 2. Foto Jan van den Noort.