US D1: Grote teleurstelling na harde les!

VoV, 12-10-2020. 13:15 uur. Na eerder een wedstrijdverslag waar er geen woord over de wedstrijd gesproken werd, een verslag waarin er in alle talen werd geschreven, werd ons nu gevraagd een verslag te schrijven in gebarentaal. We hebben NOS-gebarentolk Irma Sluis gevraagd om ons verslag te vertolken maar helaas is zij te druk met de voorbereidingen van de persconferentie aanstaande dinsdag.

We hebben bij Irma ook gelijk de vraag uitgezet, in de hoop dat deze bij Minister President Mark Rutte terecht komt, of we het volleybalseizoen in ieder geval af kunnen maken dit jaar. Wellicht is het een optie om te ontsmetten tussen elk balcontact. Gedesinfecteerde fingerscrossed!

Afgelopen zaterdag hadden wij het “geluk” dat onze wedstrijd tegen PDK Huizen gespeeld mocht en kon worden, dat is in deze tijd helaas geen vanzelfsprekendheid. Rond 18:00 uur kwam de ene na de andere speelster, verstopt achter een mondkapje, een bijna verlaten Amstelcampus binnen. De Amstelcampus is normaal gesproken een sporthal waar het geluid van enthousiasme en aanmoediging je bij binnenkomst je oren doet verdoven. Nu is de hal stil en verlaten, daar valt niet aan te wennen.

Genoeg uitstelgedrag, een wedstrijdverslag moet toch ook over de wedstrijd gaan. Al had ik heel graag willen zeggen: ‘what happened in the Amstelcampus, stayed in the Amstelcampus’. Maar helaas die kaart hebben we al een keer eerder gespeeld dit seizoen.

Onze vorige wedstrijd (en tevens ook laatste voor de lockdown) thuis tegen PDK is er één waar we graag aan terug denken. Toen werd het 3- 2 in ons voordeel. Maar we weten inmiddels dat PDK dit seizoen sterker is, dus het was belangrijk om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Helaas moesten we onze lieve Ilse Veerman wederom missen. Één wedstrijd missen is al erg vervelend, twee wedstrijden missen nog vervelender – zeker ook nog tegen je oude club. Gelukkig was oud Dames 1 bekende, Annelie Suurmeijer, bereid om Ilse haar plek te vullen zodat we toch met een 14-koppige selectie konden starten.

De eerste set ging tot 10 – 10 gelijk op. PDK serveerde vanaf het eerste punt sterk, waardoor we passend onder druk stonden en we moeilijk ons eigen spel konden spelen. Waar PDK het serverend goed deed, lieten wij het met 4 servefouten en 6 passfouten het de eerste set flink afweten. PDK liep snel uit en de set was bij 25-16 in ons nadeel beslist.

In set 2 hadden we het beter voor elkaar. Passend kregen we steeds meer controle en ook met de service werden er steeds meer series gemaakt. Dat was ook gelijk terug te zien in de stand. Tot het einde van de set was het spannend en waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Helaas trok, bij een setstand van 26-28, US wederom aan het kortste eind. Ook in deze set, en met name boven de 20 punten, werden er aan onze kant te veel fouten gemaakt. Zonde, want het leek erop dat we deze set naar ons toe hadden kunnen trekken.

Door het verbeterde spel in de tweede set, gingen we gemotiveerd en vol goede moed het veld in voor de 3e set. Maar na twee keer knipperen met de ogen stonden we tegen een 5-0 achterstand aan te kijken. Christophe vroeg een time-out aan, er werd een nieuw plan gemaakt, en Fiona werd erin gewisseld. Dat laatste was een goede zet, passend en aanvallend ging het niveau omhoog.

Door een goede serveserie van Lavinia wisten we steeds dichter bij te komen. Echter waren de dames van PDK, met name aanvallend, slimmer en wisten ze goed gebruik te maken van ons blok. We zijn goed teruggekomen, alleen konden we niet doordrukken en op voorsprong komen. Met een eindstand van 23-25 was ook de derde set voor onze tegenstander, en daarmee werd de wedstrijd met 0-3 verloren. De uitslag was een enorme teleurstelling en harde les voor ons.

Het gevoel dat we niet alles uit de wedstrijd gehaald hebben overheerste, en de conclusie was duidelijk: de foutenlast moet omlaag en de servicedruk omhoog. Dit is voor ons een mooi doel om de komende week weer hard mee aan de slag te gaan. Hopelijk kunnen onze verbeteringen volgende week in onze volgende thuiswedstrijd aan u laten zien. Uiteraard zal onze wedstrijd, net als de afgelopen wedstrijd, weer via de livestream te zien zijn voor onze volgers wereldwijd.

Graag zien we jullie dus allemaal aanstaande zaterdag om 20.00 uur weer met uw laptop op schoot, een biertje of wijntje in de hand, op onze Facebookpagina: Pharmafilter US Dames 1. We wensen iedereen een gezonde week toe!

gh @ VoV, verslag van Annelin Pasveer #11, foto John van Geenen.

PS: Is in braille een idee?