Eline Timmerman opnieuw MVP bij Aachen

VoV, 04-02-2021. 6:10 uur. In de Bundesliga bij de dames en heren werden gisteravond twee wedstrijden gespeeld met Nederlandse inbreng. Bij de dames met Eline Timmerman van de Ladies in Black Aachen en bij de heren met Stijn van Tilburg bij Grizzlys Giesen. Beide teams verloren. Aachen met 3-1 bij Potsdam en Giesen met 3-2 bij Netzhoppers.

Ladies in Black Aachen gingen op bezoek bij Potsdam, de nummer vijf in de stand met bijna het dubbele aantal punten als Aachen. Het werd een 3-1 nederlaag voor de bezoekers, alleen de tweede set wisten ze winnend af te sluiten. Na setpoint op 23-24, 24-25 en 25-26 lukte het de winst met 26-28 binnen te halen. In de andere sets had Potsdam bij het ingaan van de finale met 21-15, 20-13 en 21-16 reeds een geruime voorsprong opgebouwd.

Eline Timmerman werd tot MVP bij de verliezende partij gekozen, zij werd bij Aachen met 15 punten topscorer. Blok (11 om 6) en foutenlast (18 om 31) waren beslissend in het voordeel van Potsdam. Aachen staat met 12 punten uit 13 wedstrijden voorlaatste. Münster (15-13) en Wiesbaden (14-13) staan net boven hen.

Bij de mannen in de Bundesliga leed Giesen van Stijn van Tilburg een 3-2 nederlaag bij Netzhoppers. Nadat Giessen de eerste set met 20-25 had gewonnen volgden er drie sets die met twee punten verschil werden beslist voor de 2-2 gelijke stand, waarmee de 0-2 voorsprong van de ploeg van Stijn van Tilburg verloren ging. In de tiebreak was Netzhoppers met 16-14 de sterkste.

De betere eigen score van Giesen (68 om 76) werd volledig tenietgedaan door de 34 om 41 foutenlast. Stijn van Tilburg scoorde 19 keer. Zijn ploeg staat nu zevende (14-21), Netzhoppers is met 15-20 de nummer acht in de stand.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Ladies in Black Aachen.