Perugia met ter Horst klopt Civitanova

VoV, 04-02-2021. 6:04 uur. Gisteravond werd er in de Serie A 1 in Italiƫ een midweekse ronde bij de mannen afgewerkt, de twee topteams stonden na de finale van het bekerweekend vorige week nu weer tegenover elkaar. Inzet van dat duel was de koppositie.

Civitanova en Perugia speelden de revanchepartij voor de bekerfinale, die vorige week door Civitanova werd gewonnen. Nu werd het 2-3 voor koploper Perugia, dat hiermee de gewilde revanche na bijna tweeƫneenhalf uur spelen kreeg. Setstanden 25-21, 23-25, 25-23, 20-25 en 14-16.

In de tweede (na 20-21) en derde (na 21-25) set beslisten uiteindelijk twee punten verschil. Perugia kon eerst in sets gelijkmaken, kwam daarna op 2-1 achterstand, maar wist er nog een tiebreak uit te halen, die ze na een 12-9 achterstand weer met twee punten verschil wonnen.

Ter Horst scoorde 12 keer en had een aanvallend scoringspercentage van 53%. Zijn ploeggenoot Leon werd met 29 treffers de topscorer van de partij.

Milano won thuis met 3-0 van Trentino via 25-22, 25-23 en nogmaals 25-22. Trentino verloor afgelopen zaterdag ook al de halve finale van de Coppa Italia. Nimir Abdel-Aziz scoorde gisteren 19 keer voor Trentino, Dick Kooy liet er 5 noteren. Een + 4 score op serve en blok alsmede een -5 in de foutenlast maakten het voordelige verschil voor Milano.

In de eerste set beslist een kill-blok van Jean Patry, die tot MVP werd gekozen, op Dick Kooy de set, in de tweede set stond Milano bij 22-15 zeven punten voor, waarna de inhaalrace onder leiding van Nimir Abdel-Aziz net niet voldoende was om de stand gelijk te trekken. In de laatste set stond het 20-18 bij begin van de big points, ook nu kwam Trentino er niet voorbij en Urnaut scoorde het laatste punt voor de zwaarbevochten 25-22 zege in dit gelijk opgaande duel.

De stand aan kop in de Serie A1 is met voor de top 3 nog een wedstrijd te gaan in het reguliere seizoen: Perugia 54 punten, Civitanova staat op 50 en Trentino op 44 punten.

Bij de dames in de serie A verloor Perugia van Nicole Koolhaas gisteravond de inhaalwedstrijd met 0-3 van Casalmaggiore. Via de setstanden 18-25, 21-25 en 17-25. Drie keer 13-16 bij de tweede technische time out per set veranderde in 15-21, 18-21 en 16-21 voordat de eindstand op de borden kwam. Koolhaas scoorde 5 van de 38 eigen punten. Daar zette Casalmaggiore er 55 tegenover. Perugia blijft met 18-12 voorlaatste, met een wedstrijd minder staan ze twee punten voor op Brescia, de ploeg van Marrit Jasper.