Elles Dambrink MVP bij Schwerin vs. VC Wiesbaden

VoV, 08-01-2024. 6:34 uur. In de Duitse Bundesliga werden afgelopen zaterdag drie wedstrijden gespeeld. Bij VC Neuwied vs. SC Potsdam was geen Nederlandse inbreng. Potsdam won makkelijk met 0-3 (16, 17, 17) bij de puntloze hekkensluiter.

Bij SC Schwerin vs. VC Wiesbaden waren er vijf sets nodig om de winnaar te bepalen. De thuisploeg won de tweede en derde set overtuigend met 25-21 en 25-15, maar leed in de eerste en vierde nipte nederlagen met 23-25 en 24-26. In de vijfde set waren ze opnieuw een maatje te groot voor de bezoekers (15-8). In die beslissende vijfde set scoorde Schwerin nul keer voor Wiesbaden.

Elles Dambrink kreeg mede vanwege de 20 punten die ze scoorde de MVP-titel toebedeeld. Indy Baijens bleef met 18 punten maar een paar puntjes bij haar achter. Nova Marring kwam tot 11 punten, zij werd wel 36 keer met de serve door Wiesbaden opgezocht, waarop ze drie keer geen positief antwoord had. Bij VC Wiesbaden moest Noa de Vos met een invalbeurt genoegen nemen.

Schwerin behaalde het voordeel uit aces en blokpunten, waarin ze met 22 om 8 treffers ruim beter scoorden. VC Wiesbaden was aanvallend met 61 om 68 punten beter op dreef. In de foutenlast had Schwerin 10 punten voordeel.

Bij Dresden vs. Vilsbiburg ontbrak Hester Jasper in de basis, Famke Boonstra kreeg 2 sets een plaatsje in de starting seven en had een invalbeurt in de derde set. Haar ploeg won met 3-0 van de Rote Raben. Via 25-20, 26-24 en 25-10.

Famke Boonstra scoorde 5 punten en had 17 positieve acties op de serve van de tegenstander. Bij de Rote Raben was er in alle sets een invalbeurt voor spelverdeelster Kim Klein Lankhorst, Britte Stuut scoorde 4 keer uit 5 set ups.

• 10> VC Neuwied 14-0

Bij de mannen in de Bundesliga stond het Nederlandse onderonsje tussen Grizzlys Giesen (Michiel Ahyi) en Powervolleys Düren (Luuc van der Ent, Siebe Korenblek) op de agenda.

Dat werd in de eerste drie sets een bijzonder enerverend duel met een hoogtepunt in de derde set, die met 39-37 (!!) door Giesen gewonnen werd. Daarvoor waren de eerste twee sets in 23-25 en 25-23 geëindigd. Giesen kon na de 2-1 in sets met 25-19 de winst pakken.

Michiel Ahyi scoorde in twee sets 6 keer, Luuc van der Ent maakte 3 punten in evenzovele sets. Siebe Korenblek stond niet op het wedstrijdformulier.

BR Volleys is met 12-34 koploper, Giesen staat vierde (12-29) en Düren zesde (13-24)

gh @ Vizier op Volleybal. Foto SSC Schwerin.