Energo houdt podiumplaats vast

De laatste wedstrijd van het seizoen 2011-2012 is door Energo / Flip Schoonmaak in stijl afgesloten. De nummer twee, Bejo – Dinto uit Warmenhuizen, werd met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. De ploeg kwam slechts met zeven dames naar Beers maar wel met jeugdinternational Celeste Plak. Het team uit Warmenhuizen is het hele seizoen titelkandidaat nummer één geweest, maar door het wegvallen van enkele speelsters en door het bekend maken volgend seizoen niet meer uit te komen in de eerste divisie, heeft het de kampioenstitel de laatste weken verspeeld aan Sliedrecht Sport2.

Energo/Flip Schoonmaak was er alles aan gelegen na de commotie van de afgelopen dagen over het niet mogen spelen van promotiewedstrijden naar de Topdivisie het thuispubliek te trakteren op een mooie afsluitende partij volleybal, en dat werd het ook. In een zo als altijd volle Kloosterhof werd meteen de toon gezet in de eerste set en de gasten kwamen er niet aan te pas. Met maar liefst 25-15 werd deze set binnengehaald. Energo, dat in de vertrouwde basisformatie begon, echter met een sterke Marlou van Heemskerk op de plaats van Lisa Kersten op het midden, en een teruggekeerde Maartje ten Haaf op de bank, liet zien dat het tot de sterkste ploegen van de eerste divisie behoort.

De 2e set hadden de gasten zich beter ingesteld op het aanvalsgeweld van Energo en kregen de servedruk van de Beerse ploeg beter onder controle. Zij konden nu wel tred houden met Energo en op het einde van de set met een goede servebeurt  het verschil maken. Met 20-25 werd de setstand in evenwicht gebracht.

Het was nu een echte wedstrijd geworden en Bejo-Dinto, dat ook de thuiswedstrijd had verloren van Energo, wilde in deze allerlaatste wedstrijden nog een keer vlammen. In de derde set kreeg het publiek een mooie gelijkwaardige wedstrijd te zien met mooie rally’s, prachtige drie meter aanvallen en veel servedruk. Bij Energo verzaakte in deze wedstrijd niemand vanaf de servelijn en mede daardoor konden de lange aanvalsters van Bejo-Dinto niet goed genoeg door de spelverdeelster aangespeeld worden. Op 24-23 maakte Renske Daverveld met een droge serve rechtstreeks het bevrijdende setpunt en met 25-23 kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong.

De vierde set ging verder zoals de derde was geeindigd; veel inzet en twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Op 20-19 zag de 2e scheidsrechter een opstellingsfout maar coach Ziemba corrigeerde haar en Energo kwam daarna op een belangrijke 21-19 voorsprong in de set waar elk punt telde.  Op 24-22 had Energo twee wedstrijdpunten maar Bejo – Dinto vocht zich weer terug naar 24-24. Toch hield Energo het hoofd koel en met 26-24 werd de set over de streep getrokken  en was het sterke Bejo – Dinto voor de tweede keer dit seizoen verslagen.

Een mooie afsluiter voor Energo / Flip Schoonmaak, dat zich goed hersteld heeft van de blunder van de Nevobo omtrent het spelen van promotiewedstrijden en zich met deze ploeg komend seizoen zeker weer gaat mengen in de titelstrijd.