Vizier op volleybal

 

Eredivisie beachvolleybal naar Zaandam

VoV, 03-07-2018. 5:33 uur. De DELA Eredivisie Beachvolleybal strijkt op 7 en 8 juli neer in Zaandam. In de eredivisie beachvolleybal strijden wekelijks de 12 hoogst geplaatste mannen- en vrouwenteams tegen elkaar in een twee dagen durend toernooi. Dit toernooi wordt ieder weekend in een andere stad in Nederland gespeeld. Voor het eerst in de geschiedenis komt de tour naar Zaandam.

De hoofdlocatie van het toernooi is de Rozengracht, waar vanaf 2 juli een klein beachstadion tot en met het weekend zal staan. Van dinsdag tot en met vrijdag worden daar beachvolleybalactiviteiten georganiseerd voor scholen en verenigingen. Op zaterdag en zondag is het de beurt aan de topspelers om te laten zien wat zij kunnen.

Als nevenlocatie wordt het beachvolleybalcomplex van Beachvolleybal Vereniging Silicium gebruikt. Gedurende het eredivisietoernooi zijn daar twee velden professioneel ingericht om de overige wedstrijden te spelen. Silicium heeft sinds vijf jaar een beachaccommodatie op sportpark De Vijfhoek (voorheen Poelenburg) en is uitgegroeid tot één van de toonaangevende beachvolleybalverenigingen in Nederland. Dit was dan ook de reden voor de Nederlandse Volleybalbond om met de gemeente Zaanstad en Beachvolleybal Vereniging Silicium de handen ineen te slaan en een eredivisietoernooi in Zaandam te organiseren.

In de eredivisie zijn wekelijks meerdere beachduo’s van Silicium actief en bij het toernooi in Zaandam zal dat ook het geval zijn. Marly Bak en Esther Dijkstra zijn er zeker bij, zij hebben nog geen eredivisietoernooi gemist dit jaar. Kjeld Broekema (Zaanstad heren-1) stond dit seizoen al een keer in de finale van de eredivisie met zijn vaste partner Erik van der Schaaf en werd afgelopen weekend nog derde in Groningen.

Deze laatste ontbreekt helaas in Zaandam, maar Kjeld zal Silicium vertegenwoordigen met gelegenheidspartner Michiel Ahyi. Verder ziet het er naar uit dat Fiona van Diepen  (Zaanstad dames-1) en Iris Reinders genoeg punten hebben en gaan deelnemen. Tot slot zullen van Silicium Mees Blom en Jary Kroon ieder met een eigen partner in het Zaanse zand verschijnen, waarmee Silicium ruim vertegenwoordigd is komend weekend.

Alles bij elkaar genoeg reden om een kijkje te komen nemen bij dit spektakel. Op zaterdag worden van 10:00 uur tot 20:00 uur de poulewedstrijden gespeeld op de Rozengracht en op het beachcomplex van Silicium. Op zondag vinden de kwartfinales tot en met de finales plaats. Om 9:00 uur wordt er gestart op beide locaties en vanaf 13:00 uur zijn de wedstrijden om de podiumplaatsen allemaal te zien op de Rozengracht. Meer informatie, programma en uitslagen?

Volg het nieuws op www.eredivisiebeach.nl/zaanstad

gh @ VoV, persbericht: Vincent Pirovano – Beachvolleybalvereniging Silicium / VV Zaanstad, foto: Eric Visch , Kjeld Broekema (r) eerder in actie met Erik van der Schaaf op Ameland.