Vizier op volleybal

 

Manon Doornenbal naar SCU Emlichheim

VoV, 03-07-2018. 5:29 uur. Manon Doornenbal speelt het volgende seizoen in de Tweede Bundesliga in Duitsland bij SCU Emlichheim.  En zij wordt daar teamgenote van plaatsgenoot Danique Aardema, die eerder ook de overstap van Emmen naar Emlichheim maakte.

Manon Doornebal kwam afgelopen seizoen in de Eredivisie uit voor Eurosped Vroomshoop  en speelde daarvoor in de Topdivisie bij Dynamo Apeldoorn. Zij zet een traditie van Nederlandse speelsters bij de Duitse ploeg voort. Om er maar een paar te noemen die haar voor gingen: Laura Dijkema speelde er ooit net als Annelies Koning. Ook Leone Wiersma en Melissa Maat maakten vele jaren deel uit van de selectie van deze club.  Daarvan had Emlichheim nu voordeel want Melissa Maat had via haar contanten met Danique bijvoorbeeld een belangrijke rol bij haar overgang naar Emlichheim.

Ook de transfer van Manon Doornenbal naar de Duitse club kwam via persoonlijk contact tot stand, wel een heel toevallig contact overigens, omdat ze ‘in de kroeg’ aan de praat kwam met de vader van Danique, die haar vroeg of ze misschien ook volleybalde, gezien haar lengte.  Manon is 1.88 meter.  Van het een kwam het ander en via de bemiddeling van Danique mondde dat er uiteindelijk in uit dat Manon een aantal proeftrainingen volgde bij SCU. Waarin ze de technische staf in de persoon van assistent trainer Erik Heerkes en de nieuwe hoofdtrainer Pascal Reiss overtuigde van haar kwaliteiten.

Ook Manon had die trainingen nodig om tot een beslissing te komen, “Ik wilde eerst de ploeg leren kennen voordat ik een beslissing nam. Het bleek een jonge ploeg met veel talent. Ik verheug me nu al op de uitdagingen die het nieuwe seizoen zal brengen” vertelt de diagonaal, die als opvolgster de vele jaren voor SCU op die positie uitkomende Amerikaanse Alicia Nelson moet doen vergeten.  “Wij verheugen ons op deze versterking uit de Nederlandse eredivisie” zei SCU manager Heino Konjer over hun nieuw speelster, die naast haar inbreng in het veld ook een hele supportersschare meeneemt  naar Emlichheim. “Mijn familie bezocht al regelmatig thuiswedstrijden van Emlichheim en zal dat als ik er speel zeker met een nog grotere regelmaat blijven doen” sloot Manon Doornenbal af.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Eurosped.