Vizier op volleybal

 

NL-duo’s naar WK beach U19 in Nanjing

VoV, 03-07-3018. 5:20 uur. Het afgelopen weekend werd Sliedrecht Sport Heren 1-speler Yorick de Groot, samen met beachpartner Matthew Immers, 7e op het Europees Kampioenschap beachvolleybal in Rusland. Nu wacht voor hem het WK in China. Matthew Immers komt in de zaal uit voor Inter Rijswijk.

In het bloedhete Russische Anape, een toeristische trekpleister aan de Zwarte Zee, ging de eerste wedstrijd verloren tegen een sterk duo uit het thuisland. In het EK onder de 19 jaar werden vervolgens Griekenland, Tsjechië, Roemenië en Litouwen aan de zegekar gebonden.

Om de kwartfinales te bereiken werd opnieuw gestreden tegen Rusland. De wedstrijd verliep heel close maar uiteindelijk trokken de Russen met 30-28 en 24-22 aan het langste eind. Na een verlies tegen Zweden en winst tegen Engeland wist het Nederlandse duo met een knappe 7e plek het toernooi af te ronden.

Komende week staat het Wereldkampioenschap onder 19 jaar in het Chinese Nanjing op het programma. Daar speelt de Sliedrechter met Rik Damen van volleybalvereniging Taurus uit Houten.

Op de deelnemerslijst in Nanjing staat ook het duo Emi van Driel – Raisa Schoon van de Kadijk Beach University. Zij werden afgelopen weekend in Groningen tweede en zij misten op een haar na het EK , dat deze maand in Nederland wordt gespeeld.

gh @ VoV. Foto CEV, De Groot (l) en Immers in actie in Rusland.