Vizier op volleybal

 

Eredivisie weekend bij de heren

VoV, 15-01-2021. 3:55 uur. Aanstaand weekend is er een volledig programma in de Eredivisie heren, met dien verstande dat het duel tussen Bielderman Koetsier/SSS, dat vorige week werd geconfronteerd met het plotselinge overlijden van trainer/coach Olaf Ratterman, en Active Living Orion mogelijk niet doorgaat. Indien SSS nog niet in staat is te spelen wordt dit duel later ingehaald. Als er wel gespeeld wordt is dit voor beide teams de eerste wedstrijd van het seizoen.

Als er gespeeld wordt begint de wedstrijd van SSS om 19:30 uur.

Draisma Dynamo, de koploper in de Eredivisie, krijgt rode lantaarndrager TTP op bezoek. Bij de Apeldoorners zal de 2-3 nederlaag in de oefenwedstrijd van pal voor de herstart van het seizoen nog wel vers in het geheugen liggen. Als we de ‘resultaat theorie’ toepassen moet Dynamo gewoon winnen. De zeges tegen Lycurgus en Sliedrecht Sport winnen het in die theorie dik van de nederlaag van TTP tegen VoCASA, dat ook nog eens dik verloor van Lycurgus.

De wedstrijd begint om 17:00 uur.

ComputerPlan VCN maakt hun 2020 – 2021 debuut in de Eredivisie met de wedstrijd tegen RECO/ ZVH. ZVH won vorige week de vijfsetter tegen Taurus. De derby verdient eigenlijk een overvolle sporthal, maar de fans van beide ploegen zullen genoegen moeten nemen met de livestream uitzending via volleybal.nl.

Om 17:45 uur beginnen ze in Capelle

VoCASA vs. Sliedrecht is derde wedstrijd van VoCASA in een week tijd. Maanden en maanden kon er niet gespeeld worden en dan moet het ineens hals over kop allemaal gebeuren in dit voor hen reguliere ‘flitsseizoen’. VoCASA had midweeks een prima opsteker met de 0-3 winst bij TTP, nadat ze afgelopen weekend in Groningen nog zonder setwinst vertrokken. Of dit voor de boost zal zorgen om Sliedrecht de voet dwars te zetten zal moeten blijken.

De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Taurus vs. Amysoft Lycurgus. Uitgesproken favoriet is Lycurgus, dat we samen met in ieder geval Dynamo en Orion de kampioenspoule zien halen na de halve competitie. Taurus verloor bij ZVH, dat vorig jaar in oktober, dat is een tijdje geleden, van Lycurgus verloor. Nu we al eerder  de ‘resultaat theorie’ op een wedstrijd loslieten en dat hier nu ook maar doen, denken we dat Lycurgus de punten meeneemt naar Groningen.

De wedstrijd in Houten begint om 20:00 uur.   

We zeggen het nog maar eens, alle Eredivisie wedstrijden zijn te volgen via de livestream op volleybal. nl

De stand is thans:

  • 01. Dynamo 2-6.
  • 02. Lycurgus 3-6
  • 03. VoCASA 2-3
  • 04. ZVH 2-2
  • 05. Taurus 1-1
  • 06. VCN, SSS en Orion 0-0
  • 09. Sliedrecht 1-0
  • 10. TTP 1-0.

Uiteraard informeren we u over de afloop van de duels.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.