Team van Lohuis wint topper in de Bundesliga

VoV, 15-01-2021. 4:04 uur. Gisteravond speelden twee topteams uit de Duitse Bundesliga tegen elkaar. Koploper MTV Stuttgart ging op bezoek bij SSC Schwerin, meer dan een jaar geleden speelden beide teams voor het laatst een onderling duel.

In de eerste set ging het aanvankelijk gelijk op, via een ace kwam Schwerin voor het eerst twee punten los bij 6-4. In het middendeel van de set kreeg Stuttgart meer servedruk, met een serie van vijf punten (10-10 naar 10-15) namen ze de leiding over. Schwerin reageerde adequaat (15-15), kwam echter opnieuw in de problemen toen de gasten naar 17-21 uitliepen. De dubbele wissel aan de kant van Schwerin bracht hen nog terug naar 21-22, maar aangezien er passend en qua onderlinge afstemming problemen bleven, kon Stuttgart in de eindfase nogmaals toeslaan (21-25).

Stuttgart had de betere start in de tweede set (1-3) en middels een aantal scores van Mlejnkova liepen ze uit naar de geruststellend 7-13 voorsprong. Schwerin herpakte zich en vocht zich middels twee series (naar 10-13 en 15-15) terug in de wedstrijd. De aanvallende foutenlast en de haperende passing bij de thuisploeg zorgden weer voor een snelle voorsprong van Stuttgart. Eerst bleef het verschil beperkt tot twee punten (15-17, 18-20), maar na een serie naar 18-24 haalde de ploeg van Juliët Lohuis de winst met 20-25 binnen.

De 0-2 voorsprong in sets gaf Stuttgart het nodige zelfvertrouwen voor het vervolg. Via een aantal prima opslagen van Juliët Lohuis (ze scoorde totaal 4 aces) kwamen ze op 0-4 en bouwden dat o.a. blokkerend verder uit naar 5-12, mede via scores van Kristal Rivers (totaal 17 punten) en Michaela Mlejnkova (totaal 16 punten). Nicole Oude Luttikhuis kreeg speeltijd, maar kon ook niets forceren in het verdere verloop. Stuttgart domineerde op alle fronten (8-17, 10-20) en sloot met een hele dikke winst (16-25)af.

Femke Stoltenborg had twee invalbeurten, Nicole Oude Luttikhuis één, waarin ze één keer scoorde. Juliët Lohuis liet 9 punten noteren. Vooral aanvallend (29 om 42) maakte Stuttgart het verschil in de eigen score (41 om 55). Ook hun foutenlast was lager (20 om 16) hetgeen de afgetekende winst duidelijk verklaart.

Stuttgart blijft uiteraard koploper (11-30), Schwerin is nu nummer vier (10-21)