Vizier op volleybal

 

Eredivisionist FAST start voorbereiding

VoV, 12-08-2019. 6:10 uur. Het zomerreces is voor de volleybalsters van FAST uit Gennep en Sint Anthonis bijna ten einde. Op maandag 19 augustus start de eredivisieploeg de voorbereiding op het seizoen 2019-2020. Na de oefencampagne met interessante tegenstanders uit binnen- en buitenland start voor de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch op zaterdag 12 oktober de competitie met een uitwedstrijd tegen Springendal Set – Up ’65 in Ootmarsum.

FAST’s eerste thuisduel volgt vier dagen later. In Gennep ontvangt de Roze Brigade op woensdag 16 oktober de Limburgse promovendus Peelpush uit Meijel.

Uniforme speeldag:  Het Brabants-Limburgse samenwerkingsteam speelt de thuiswedstrijden in de thuisbases in Gennep en Sint Anthonis. Aanvankelijk koos de eredivisionist voor het spelen op zondagmiddag. Bij wijze van pilot speelde FAST afgelopen seizoen de weekendwedstrijden in sporthal Pica Mare in Gennep op zaterdagavond, en kwam in de Activiahal op zondagmiddag in actie.

Deze proef wordt niet voortgezet. Het bestuur van de volleybalorganisatie heeft besloten weer terug te keren naar de zondagmiddag. Met deze keuze wil FAST de volleyballiefhebbers uit de regio die de volleybalorganisatie vertegenwoordigt beter bedienen. FAST – supporters en overige toeschouwers wier verenigingen de eigen wedstrijden op zaterdag spelen, kunnen volleybal op eredivisieniveau op zondag bezoeken. De uniforme speeldag zorgt er ook voor dat FAST op zondag beroep kan doen op speelsters uit het satelietteam Activia Dames 1 dat in de Eerste Divisie uitkomt.

Wedstrijden:  FAST opent de reguliere competitie op zaterdag 12 oktober in Ootmarsum tegen Springendal Set – Up’65. Deze ploeg is op 9 februari volgend jaar in Pica Mare in Gennep de laatste tegenstander in de competitie. Een overzicht van het complete programma staat op Nevobo.nl

Na de reguliere competitie spelen de nummers 1 tot en met 6 de Kampioenspoule. De nummers 7 tot en met 10 strijden in de degradatiegroep om handhaving in de Eredivisie. Op 24 november, 21 december, 15 januari en 16 februari (finale) vinden bekerwedstrijden plaats. De loting voor de eerste ronde is nog niet bekend.

gh @ VoV, bron Jos Gröniger, PR-Chef FAST Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.