Vizier op volleybal

 

Europees topvolleybal in Hoogeveen

VoV, 07-08-2018. 5:26 uur. Vanaf vandaag is Hoogeveen voor drie dagen het episch centrum van het Europese damestopvolleybal. Van de Europese top vijf zijn vier teams in Hoogeveen present, voor hen is daar in Drenthe de eerste oefencampagne ter voorbereiding op het WK in Japan.  Zowel vandaag, morgen als overmorgen worden de wedstrijden voor een vierkamp in het kader van de RABO Super Series gespeeld, waarvan steeds het eerste duel om 16:30 uur en de tweede om 19:00 uur zal beginnen.

In Hoogeveen wordt gedurende drie dagen de poulefase via een Robin Round schema van deze vierkamp afgewerkt, waarbij elk team tegen elkaar speelt. Daarna verhuist het hele internationale volleybalgezelschap naar Eindhoven. Daar wordt dan na de halve finales op zaterdag op zondag voor de definitieve plaatsindeling van de RABO Super Series gestreden.

Om 16:30 uur: Italië vs Rusland. Beide teams waren dit jaar niet aanwezig bij de Final Six van de VNL, de opvolger van de World Grand Prix. Maar in de poulefase speelden ze wel tegen elkaar, met als resultaat een 3-0 (26-24, 25-12, 25-23) zege voor Rusland. Italië miste toen nog een paar sterren, (Egonu, Chirichella), maar had in Elena Pietrini, Marian Lubian en Anastasia Guerra waardige vervangsters. Vanavond gaat het nog niet om de echte knikkers, maar topteams verliezen niet graag van topteams. Ook niet als het ‘maar’ oefenen is. Dus wat dat betreft kan het publiek zeker een mooi duel verwachten, waarin vele Europese sterren hun opwachting zullen maken. Voor de volleybal liefhebber een ‘must see’

Om 19:00 uur: Turkije vs Nederland.   Dat behoeft eigenlijk geen nadere introductie. We kennen allemaal de historie van de coach die bij Nederland was, zei dat hij tot aan de Olympische Spelen in 2020 zou blijven en er ook voor tekende en zich vervolgens bedacht en als familieman voor Turkije koos. Hij wilde niet “Wie is toch die man die op zondag het vlees snijdt?” worden. Nederland nam zijn assistent bij VakifBank tot bondscoach en won de eerste confrontatie tussen beide landen in Stuttgart bij de VNL, na die coach / wisseltruc. Het is weliswaar al weer even geleden, maar misschien schuurt het nog genoeg om niet te willen verliezen. Wat zowel voor Nederland als Turkije zal gelden. En waarvan u als toeschouwer dan de vruchten plukt.

De wedstrijden worden gespeeld in Het Activum in Hoogeveen gespeeld. Deze sporthal ligt in het Bentinckspark, Sportveldenweg 2, 7902 NX Hoogeveen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.