Vizier op volleybal

 

Wenen: Het damespodium en meer

VoV, 06-08-2018. 5:22 uur. Afgelopen weekend behaalden Sanne Keizer en Madelein Meppelink een prachtige derde plaats in Wenen op het FIVB Vienna Major, waar in de afgelopen week meer dan 100.000 toeschouwers langs het loketje bij de kassa gingen. Na de EK titel in Den Haag was Wenen de tweede grote prijs van dit ‘jonge duo’ in korte tijd, jong voor wat betreft de periode dat ze samenspelen.

Terwijl de zweetdruppeltjes over haar gezicht liepen liet Madelein Meppelink na het winnen van de bronzen plak voor de camera’s van de Oostenrijkse TV zender, de Vienna Major gaat als visitekaartje voor Wenen en het beachvolleybal de hele wereld over, weten: “Zo pittig in deze hitte maar ook zo mooi om samen deze plak te pakken als ‘jong’ team. We spelen pas net samen, maar hard werken levert wat moois op. We hebben hard gevochten vandaag. Het is zo geweldig om in dit kolkende stadion een medaille te veroveren. Dit is genieten.”

Op hun Facebook pagina liet het succesvolle duo achter: “Jaaaa,  we mogen brons mee naar huis nemen! Zo trots op ons hele team (coaches, scout en fysio) voor al het harde werk van deze week! Het ging niet altijd even makkelijk, maar we pakken de bronzen plak hier op het 5** toernooi in Wenen”

Het was niet alleen heel erg warm, zeg gerust heet in Wenen, dat wel heel veel ‘blote body’s ’ op de tribune tot gevolg had, er was ook een verschrikkelijk hoosbui, zoals de onderstaand twee foto’s laten zien.

Het feestje van Sanne en Madelein, die het podium deelden met Hermannova / Slukava (Tsjechië) en de Braziliaanse dames Barbara / Fernanda, was uitbundig. Het Tsjechische duo ging in de eerste set keihard onderuit, na een 10-2 achterstand volgde een 21-10 nederlaag. Dat poetsten ze geweldig weg met 16-21 in de tweede set en 10-15 in de derde. Een ware wederopstanding, die de Braziliaanse dames helemaal niet hadden zien aankomen.

Zo en nu naar Moskou voor het volgende toernooi. Een 4* toernooi van 7 augustus tot en met 12 augustus.

gh @ Vizier op Volleybal, foto’s FIVB.