Europese zege Rauwerdink, verlies Keemink

VoV, 16-02-2018. 5:57 uur. Jeroen Rauwerdink speelde gisteravond in de kwartfinale van de Europese Challenge Cup met het Griekse Olympiakos Piraeus uit tegen het Belgische Par-ky Menen. Zijn ploeg boekte voor 850 toeschouwers een 1-3 zege en daarmee een prima uitgangspositie voor de return op 1 maart aanstaande.

In de eerste twee sets hadden beide ploegen het één keer voor het zeggen. De openingsset ging via 10-16 en 14-21 met 17-25 naar de gasten, Par-Ky Menen herstelde zich door in de volgende set middels de tussenstanden 16-8 en 21-13 met een 25-16 setzege de stand in evenwicht te brengen.

Daarna kon Olympiakos in de derde set een 14-16 voorsprong vasthouden, bij de big points was het verschil drie punten geworden en het bleef ook drie bij 22-25 eindstand. Set vier ging met 21-25 naar de gasten. Daarin was de foutenlast van Par-ky Menen, 12 scores voor de gasten, te hoog om succes te hebben.

Olympiakos was vooral aanvallend (40/48) en blokkerend (10/13) de betere ploeg. Met 13 punten had Rauwerdink een mooi aandeel in de totalen van zijn ploeg. Menen staat voor de moeilike opgave om uit een 0-3 of 1-3 zege te behalen om een golden set af te dwingen

De overige wedstrijden in de kwartfinale: Volley Näfels vs Ugra Surgut 1-3, SK Ankara vs Montana Volley 3-0 en Ravenna vs Lisboa 3-1.

In de CEV Cup speelde het Belgische Lindemans Aalst van spelverdeler Wessel Keemink de heenwedstrijd in de kwartfinale uit tegen Ziraat Bankasi Ankara. De Belgen verloren voor 3.000 toeschouwers met 3-1.

Een in de eindfase gelijkopgaande eerste set, na een ruime 16-11 voorsprong van Ankara, ging met 23-25 naar Lindemans Aalst. In de volgende drie sets had de thuisploeg bij nagenoeg alle meetpunten bij de technische time outs steeds voordeel. In de tweede eerst nog niet (6-8), maar dat kantelde naar 16-15, 21-17 en 25-19 voor de gelijke 1-1 setstand.  De foutenlast in deze set van onze Zuiderburen (13 scores voor de tegenstander) was torenhoog.

In de derde set pakte de thuisploeg via 8-7, 16-14 en 21-18 de 25-21 winst. En in de vierde set een soortgelijk verloop, al kwam Aalst na de 16-12 nog tot 21-18 terug, maar verloor met 25-20. In beide sets had de thuisploeg met 21/13 en 19/11 een duidelijk voordeel op de eigen score.

Wessel Keemink scoorde totaal 2 keer. De Turkse gastheren waren op alle scorende onderdelen beter. Blok (11/5),  aanval  (49/46)  en aces (5/3). De return zal met 3-0 of 3-1 door Lindemans Aalst gewonnen moeten worden om een golden set af te dwingen.

De andere uitslagen in de kwartfinales: Belgorod vs Ljubljana 3-0, Rzeszow vs Ajaccio 3-0 en Verona vs Montpellier 3-1,