Verlies Myrthe Schoot c.s. tegen Schwerin

VoV, 15-02-2018. 17:10 uur. Al twee keer in dit seizoen had SC Dresden SSC Palmberg Schwerin in een vijfsetter afgetroefd. In de halve finale om de Duitse Beker en de heenwedstrijd in Dresden was de ploeg van Myrthe Schoot en Marrit Jasper via de tiebreak de sterkste geweest. Dat vroeg om revanche in Schwerin, 2.000 fans op de tribune wilden die revanche meemaken.

In de eerste set bouwden de gasten via Louise Lippmann de stand uit naar een 4-8 voorsprong, toen de passlinie bij Schwerin ook nog eens problemen kreeg kon Dresden naar 8-13 uitlopen. Bij 14-14 stond de gelijkmaker op de borden, via de buitenkanten konden onder andere Louisa Lippmann en Jennifer Geerties scoren, op mid lukte het Lauren Barfield om de 23-20 voorsprong voor de thuisploeg te laten noteren. Met 25-21 bleef Schwerin daarna aan de goede kant van de score.

Het ging in de tweede set aanvankelijk gelijk op, maar bij de tweede technische time out had Dresden toch met 13-16 een klein voordelig verschil op het scorebord staan. Bij 22-22 zorgde een ace van Schwerin voor de gelijkmaker, time out voor Dresden. Twee scores van Denise Hanke beslisten de set met 25-23 voor de thuisploeg.

Fout serveren was troef in de derde set bij Dresden. Passend liep het niet meer en de aanval miste scherpte. De eerste time out ging in met 8-3, de tweede met 16-7. Dresden kon het niet meer omdraaien en verloor dik met 25-14.

Marrit Jasper had twee invalbeurten en scoorde 3 keer, Myrthe Schoot moest 10 keer op de serve van Schwerin in actie komen. Een keer ging het mis.

In de stand is Schwerin (17-42) nu tweede en voorbij aan Dresden (17-41), dat derde staat. Koploper is MTV Stuttgart met 16-43.