Eurosped blijft kandidaat voor Kampioenspoule

VoV, 21-02-2021. 4:25 uur. Eurosped heeft gisteren in Vroomshoop goede zaken gedaan middels een 3-1 overwinning op het bezoekende FAST. Ze schoven een plaatsje op in de stand, waar ze nu derde staan met hetzelfde aantal punten als Regio Zwolle Volleybal. Op basis van een beter puntenquotiënt. Volgende week kan de ploeg van Diane Rademaker de Top 4 in de laatste wedstrijd veiligstellen, maar dan is wel landskampioen Sliedrecht de tegenstander.

Eurosped had een voortreffelijke start. Na de 3-2 sloeg Anneclaire ter Brugge haar team eerst naar 5-2, waarna ze bij 6-3 een serveserie neerzette die de 10-3 op de borden bracht. FAST ging de time out in, kon via ‘blok uit’ wat tegenpunten maken, maar bleef wel op ruime achterstand (15-5, 18-12) volgen. Lisanne Baak scoorde via een kill – block de 19-13 waarop even een slordige fase van de thuisploeg volgde met uitgeslagen aanvallen en foutserves. FAST kwam terug naar 21-17, Charlot Vellener scoorde met een doortikbal de 22-17. Na de 22-19 maakten Evie van Kerkvoorde en Dagmar Boom de laatste drie punten voor de 25-19 zege.

In de tweede set waren de teams aan elkaar gewaagd en liepen ze in de score heel lang gelijk op. FAST had licht voordeel bij 6-8, Eurosped pakte in het middendeel met 15-13 twee punten verschil. Na de 18-17 lukte het FAST niet de side out te scoren, Eurosped blokkeerde zich naar 19-17, waarop trainer/ coach Ivo Martinovic de ploeg naar de zijlijn haalde. Dat herhaalde zich bij 23-20, zorgde echter niet voor de ommekeer.  Met een tactische bal scoorde Eurosped de 24-21, de netfout zette daarna de 25-21 en 2-0 op het scorebord.

Tot en met de tweede set waren Lisanne Baak (Eurosped) en Lara Hendricks (FAST) met ieder 9 punten de meest scorende speelsters.

FAST wilde niet in drie sets ten onder gaan en nam in de derde set een 1-5 voorsprong. Bij 6-6 was er weer evenwicht, maar de gasten kwamen steeds beter in het spel en hadden in deze set via Veerle van den Heuvel een makkelijk scorende buitenaanvalster, die met ‘blok uit’ menig puntje liet noteren. FAST maakte van 10-10 een 10-13 stand, en sloeg na 14-15 middels een serve serie van Lara Hendricks de puntenkloof naar 14-22. Dagmar Boom stopte de serie, ze scoorde even later de 18-23, en twee aces van de in de ploeg gekomen Wies Bekhuis brachten de spanning een beetje terug bij 20-23. FAST kreeg de laatste twee punten middels een netfout en een foutserve cadeau. Eindstand 21-25.

En FAST wilde meer, ze gingen voor de tiebreak in de vierde set en kwamen er heel dicht bij in de buurt. In het middendeel van de set veranderden ze een 11-10 achterstand in 11-13, Eurosped kon het verschil weer goedmaken (14-14), maar FAST wist niet van opgeven en was bij 17-20 weer een drietal punten los. Eurosped sloot aan (19-20) en dwong de gasten bij 21-21 de time out in. Evie van Kerkvoorde leverde veel servedruk en libero Lieke Hilgenberg, die een prima partij op de vloer legde, hield met haar reddingen in het achterveld en de thuisploeg in de race. Na de time out sloeg FAST uit en serveerde Evie een ace voor de 23-21 stand. FAST kwam terug, was er bij 23-23 naast, maar zag het streven om er een vijfsetter van te maken in rook opgaan toen eerst Dagmar Boom haar ploeg op matchpoint zette en Eline Geerdink het vervolgens met een ace verzilverde.

Anneclair ter Brugge (16) en Evie van Kerkvoorde (15) maakten bij Eurosped de meeste punten. Bij FAST waren dat Lara Hendricks (17) en Veerle van den Heuvel (14). Met de aanvallende punten hielden de ploegen elkaar in evenwicht (51 om 51) serverend en blokkerend had Eurosped ruim voordeel met totaal 20 om 10 scores.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.