VC Sneek gunt Set-Up geen setje.

VoV, 21-02-2021. 4:33 uur. Sneek heeft de kans op een plaats in de Top 4, die na het reguliere seizoen om de landstitel gaan strijden, in eigen hand gehouden. Met één wedstrijd minder staan ze na gisteren twee punten achter op Eurosped en Regio Zwolle Volleybal, de nummer drie en vier in de stand. Dat verschil kunnen ze woensdag thuis tegen VCN ongedaan maken, waarna de beslissing valt in de laatste wedstrijd. Dan speelt Sneek ook weer thuis.

Tegenstander Set-Up heeft het reguliere seizoen erop zitten. Zij sluiten als hekkensluiter af, in acht wedstrijden kwamen ze niet tot winst. Set-Up vervolgt het seizoen in de degradatiepoule, echter is degradatie dit seizoen niet mogelijk.

Tegen Set-Up ’65 kende de ploeg van Jeffrey Scharbaai maar weinig problemen. Alleen in de tweede set was er op een gegeven moment in het tweede deel van de set een redelijk gelijk opgaande score, voor het overige was de thuisploeg heer en meester in eigen hal.

Anlène van der Meer en Britt Schreurs namen hun ploeg in de eerste set bij de hand en maakten mede door de ruime foutenlast van de bezoekers het verschil. Sneek liep van 10-6 uit naar 17-10 en 23-13. Het verschil van tien punten stond er ook bij de eindstand nog.

In de tweede doorgang liep Set-Up een 15-7 achterstand in tot 15-12 en kon daarna goed blijven volgen. Meer dan volgen zat er echter niet in, het verschil bleef rond de vier punten schommelen, waarbij opnieuw Britt Schreurs een mooi aandeel in de score van de thuisploeg had. Ook de aces van spelverdeelster Nienke Tromp droegen fors aan de uiteindelijke winst van 25-21 bij.

De derde set werd een regelrechte walk-over voor de thuisploeg. Van 6-4 naar 12-4 en 18-6, Set-Up bleef op 8 punten steken, toen VC Sneek de eindstreep al bereikt had.

Brit Schreurs scoorde 14 keer, ééntje meer dan Anlène van der Meer en Lieze Braaksma. Bij Set-Up werd mid Martine Stevelink met 8 punten de vaakst scorende speelster. Benthe Olde Rikkert maakte er 6.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.