Eurosped boekt uitzege bij FAST

VoV, 30-10-2022. 16:55 uur. Vanmiddag stonden de twee eredivisieploegen bij de dames tegenover die tot nu in de competitie nog geen punt hadden behaald. FAST had al wel twee sets gewonnen, Eurosped was er nog niet in geslaagd om tot setwinst te komen. Beide teams hadden er twee wedstrijden opzitten tot vandaag.

Voor het begin van de big points in de eerste set kwam Eurosped drie keer op een mooie voorspong (2-6, 6-10 en 13-16) maar telkens toonde FAST de veerkracht om de schade ongedaan te maken. Totdat ze bij 17-16 zelf aan de leiding kwamen en Eurosped in de time out dwongen. Maar de laatste tik was toch voor Eurosped. Na de 20-18 achterstand volgden scores van Evie van Kerkvoorde en Maureen van der Woude, bij 20-21 ging FAST de time out in, zonder succes. Eurosped kwam op 20-23 en bij 21-24 op setpoint, dat bij eerste gelegenheid verzilverd werd. De eerste setwinst van het seizoen was binnen.

Eurosped kon aan het goede eind van de eerste set een prima vervolg geven in de tweede. Na 3-3 namen ze afstand naar 3-7, time out FAST, en via een serveserie van Lavinia Maiorano werd het niet veel later 4-11. FAST bleef ruim achter en ging bij 8-16 voor de tweede keer de time out in. Een ace van Evie van Kerkvoorde maakte niet veel later 10-19 en zij bleef tot 11-21 aan de opslag. De winst van de tweede set en het eerste competitiepuntje haalde Eurosped via 17-25 binnen. Noa de Vos en Anneclaire ter Brugge lieten de laatste punten op het scorebord zetten.

Eurosped begon zeer solide aan de derde set, bij een 0-5 voorsprong, na scores van Charlot Vellener en Lavinia Maiorano vluchtte FAST de time out in. De thuisploeg kreeg het eerste puntje in de derde set voor 1-6 op het scorebord, maar bleef daarna steeds ver achter bij de prima spelende gasten uit Vroomshoop. Via de score van Ilse Sinnige (3-8) en van Maureen van der Woude (5-10) hield Eurosped het verschil vast.

Bij 8-15 was het nog met een paar punten uitgebreid. Het kon niet anders, dan dat na de eerste setwinst en het eerste competitiepuntje in de tweede set dit duel Eurosped de eerste zege van het nieuwe seizoen moest opleveren. Met een time out op 13-20 probeerde FAST het tij nog te keren, maar Eurosped bleef te goed bij de les om in de problemen te komen. Via 15-22 ging de set via het laatste punt van Evie van Kerkvoorde met 20-25 en de wedstrijd dus met 0-3 naar Eurosped.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.