Hands-Up H1 boekt ruime zege op Tupos

VoV, 30-10-2022. 13:35 uur. Op zaterdag 29 oktober mocht Hands-Up Heren het veld weer betreden. Na de gestaakte wedstrijd tegen Nuvoc vorige week, die op vrijdagavond 9 december om 20.30 uur in Veldhoven ingehaald gaat worden, waren de mannen gebrand op een overwinning en een volledige wedstrijd.

Toen de vloer in Berlicum zaterdagavond glad bleek te zijn, baarde dat enige zorgen maar gelukkig kon deze wedstrijd volledig uitgespeeld worden.
Nick Pulles ontbrak vanwege blessure en ook Stan van Dreumel kon wederom niet aanwezig zijn bij de wedstrijdselectie. Hun plek werd ingenomen door Lucas Venrooij en Sjors Meijer van Heren 2.

Een aarzelende start in set één beloofde weinig goeds, waarbij een kleine voorsprong in het begin van de set steeds weer uit handen werd gegeven. Een ontketende Tomas van Woerkom zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Hands-Up weer wist uit te lopen naar een gat van 18-13. De serviceopdrachten werden beter uitgevoerd en de voorsprong kwam niet in gevaar. De eerste set ging met 25-14 naar de thuisploeg.

Het gemak waarmee set 1 werd binnengehaald zorgde voor een gebrek aan concentratie in de start van set twee. Hands-Up startte zwak en bij 3-7 kon coach Geert van de Ven zijn eerste time-out aanvragen. Hands-Up gaf even gas en kwam tot 6-7 om vervolgens de bezoekers uit Baarlo weer naar 6-10 te zien uitlopen.

Te veel slordigheden en fouten aan de kant van Hands-Up maakte dat Hands-Up niet in staat was de tegenstander hun wil op te leggen. Richting het einde van de set kwamen de Balkumse mannen pas weer op stoom, sterker nog, de 18-17 stand was in hun voordeel. Toch lukte het niet om door te duwen en de beslissende punten te maken. Tupos deed dat wel en won de set met 21-25.

Niemand van de Berlicumse strijders wilde een lange wedstrijd en er moest fel gestart worden in de derde set. Toch gebeurde dit maar gedeeltelijk en kwamen standen zoals 9-9 en 13-13 voorbij. Vanaf 16-15 liet Hands-Up zien dat zij de betere partij waren, met een sterk spelende Lucas Arens op service in combinatie met een (opnieuw) goed invallende Lucas Venrooij. Ook middenman Sjors Meijer mocht zijn opwachting maken en zorgde dat de buitenkanten vrij spel kregen. Het resultaat was 25-20 voor Hands-Up en dus een voorsprong van 2-1 in sets.

De langverwachte goede start kwam dan toch in set nummer vier. Spelverdeler Gerben Elissen serveerde zijn mannen naar een 4-0 voorsprong en eigenlijk werd deze voorsprong nooit meer uit handen gegeven. Mumin Raïf, inmiddels op het midden spelend, maakte zijn welbekende hoeken in de aanval en serveerde Tupos ‘zoekie zakkie’ naar 12-3. Tupos was met het hoofd al bij de lange terugweg naar Baarlo en kon (of wilde) niets meer inbrengen. Demonstratief was het matchpoint op 24-11 waarbij Tupos de bal richting tellertafel serveerde in plaats van in het veld, een prestatie die hen tijdens de warming-up ook al meerdere gelukt was.

Een 3-1 overwinning en een (redelijk) goed gevoel was het resultaat voor Hands-Up. Volgende week zaterdag mag Hands-Up opnieuw voor het thuispubliek spelen, om 18.00 uur komt Polaris Heren 1 op bezoek.
Polaris is een taaie en geduchte tegenstander, dus alle hulp en publiek is welkom!

gh  @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.