SVI D1 en de kunst van het agressief aanvallend verdedigen

VoV, 30-10-2022. 13: 25 uur. Onze vijfde wedstrijd alweer, uit naar de Noordoostpolder, half uurtje rijden richting Emmeloord, waar de plaatselijke tegenstander Vovem wacht.

Korte evaluatie had plaatsgevonden passend en blokkerend presteerde we goed, alleen verdedigend en het gaan voor de bal scoorde het cijfer 4 op de schaal van Eisink. De afgelopen week was dus het motto: “excuses are useless”, alle remmen los en alles pakken. Op maandag werd er snoeihard getraind, onze Italiaanse libero had een hartslag van 195 en een ademfrequentie van 25 in een minuut, wat ook inspirerend werkte op de rest van het team.

Verheugend was ook, het aanhaken van Femke, die nadat ze met grote vreugde meerdere malen had meegetraind met het leukste team van Overijssel, ons komt aanvullen, wat zeer wenselijk is gezien het niet inzetbaar zijn van een aantal spelers door diverse redenen.

Dan de wedstrijd, we begonnen met onze boomlange Chiara en Jolien op de buitenkant, Maaike op de dwars aanval, en op de middenas met de punt naar voren verdedigend Karlijn en Benthe. Met verdeelarchitect Hester B. en Milena op de liberopositie, begonnen we zoals we in de voorbespreking afgesproken hadden: agressief, serverend als een mes, verdedigend als een terriër. Vovem werd gelijk zwaar onder druk gezet, het plezier straalde van ons team af, resulterend in 13-25 en 12-25 en 0-2 voorsprong.

De derde set ging Volleybalvereniging Emmeloord wat slimmer spelen, tijd voor een wissel door Linsey binnen de lijnen te brengen, het team ging als geoliede machine verder met superlange prachtige rally’s.  Er werden onmogelijke ballen gepakt met als hoogtepunt Linsey die een onmogelijke bal op spectaculaire wijze voor de tribune weg haalde. Vovem bezweek de derde set met 20-25 in ons voordeel.

De vierde set tijd om van origine oostblokspelers Iris en Vera binnen de lijnen te brengen. Nadat er even een gewenningsfase moest plaatsvinden en we 8-0 achter stonden, bogen we makkelijk spelend snel de achterstand terug en zo taai als een leren lap lieten we zien dat er niks bij ons te halen viel. We maakte we de set uit met 19-25. De eerste 5 punten overwinning was een feit, heerlijk! Woensdag bitterballen naar de training😁 en zaterdag thuis weer knallen.

Volgende wedstrijd: 5 november: Thuis tegen Zwollywood dames 4 om 1700 uur. Tot dan, namens SVI dames 1, Crie Kinsie treener/kootsj

gh @ VoV. Foto Jan van den Noort en SVI.