Eurosped één set lastig voor Sliedrecht

VoV, 26-10-2017. 8:56 uur. Eurosped moest gisteravond naar de Basis in Sliedrecht voor hun wedstrijd tegen landskampioen en supercupwinnaar Sliedrecht Sport. Eurosped nam een 3-2 zege tegen Set-Up ’65 uit de laatste wedstrijd mee, de thuisploeg wist afgelopen weekend met het ticket voor de derde ronde van de Champions League uit België terug te keren.

De openingsfase in de eerste set was gelijkopgaand, met licht voordeel in de tussenstanden voor de bezoekers uit Vroomshoop bij 7-8 en 10-12. Sliedrecht had bij 13-13 gelijk gemaakt, maar in het middendeel van de set kon de ploeg van Jan Berendsen, nog zonder de geblesseerde Judith Kamphuis,  een gaatje slaan. Hard werken en veel energie in de strijd gooien loonde toen er bij 15-18 drie punten verschil op het scorebord stonden. Dit verschil lieten de gasten zich niet meer afpakken, via 19-21 en 21-23 beslisten ze de eerste set (verrassend) met 22-25 voor zich.

In de TC Tubantia van vandaag zei Jan Berendsen: “Ik had het idee dat we tevreden waren dat we een set gewonnen hadden, want daarna zat er veel minder energie in ons spel.”  Uit de gang van zaken in de tweede set bleek dat ook wel. Aanvankelijk kon Eurosped nog redelijk in het spoor blijven (7-5, 12-10) maar zo ongeveer halfweg de set kantelde dat. Het werd 19-13 en 25-14. Bij Sliedrecht was voormalig Eurosped speelster Lea van Rooijen trefzeker, ook Ester Hullegie pakte haar puntjes mee.

In de derde set sloeg Sliedrecht zich aanvankelijk naar een ruime voorsprong (10-5), die echter door Eurosped werd teruggebracht tot twee punten bij 16-14 en 22-20. De strijd om het eerste wedstrijdpuntje eindigde in het voordeel van Sliedrecht, ze pakten de set met 25-22. Ook in de vierde set bleef het tot pakweg halfweg (14-13) gelijk opgaan. Het gaatje dat de thuisploeg naar 20-15 sloeg kregen daarna Carmen Oude Luttikhuis en Daphne Knijff, bij Eurosped de meest scorende speelsters, ook niet meer dicht. Het verschil bleef om de vier à vijf punten schommelen. Via 23-17 werd het 25-21 en dus 3-1. Eurosped had in die derde en vierde set zicht op één puntje, maar kon het niet naar zich toe halen.

Serverend sloeg de balans voor aces en foutserves door in het voordeel van de ploeg uit Sliedrecht (1 om -7), blokkerend had Eurosped een puntje voordeel (9 om 10) en aanvallend scoorde Sliedrecht weer beter (51 om 43). Qua foutenlast ontliepen de teams elkaar nauwelijks.