TTP brengt VC Weert vierde verlies toe

VoV, 26-10-2017. 11:24 uur. Een kelderduel in de Eredivisie, TTP vs Nering Bögel VC Weert. De Talenten stonden voor begin op één puntje, de gasten uit Weert hadden er nog geen. Beide teams hadden dit seizoen nog geen zege geboekt, dus één ding was zeker, dat ging gisteravond voor één van de twee gebeuren.

TTP kon alle speelsters gedurende de wedstrijd inzetten,  bij Weert kregen er zeven speeltijd, inclusief libero Karin Mennen.  Aan TTP kant was er weer veel pass- en loopwerk voor Annick Meijers en Dagmar Boom, bij VC Weert waren Laura Bock en Lieke Clerkx druk in de passing en met scoren. Deze vier speelsters maakten ook de meeste punten. Annick 23, Dagmar 19, Laura 14 en Lieke 16. Vier van de vijf gespeelde sets waren de teams aan elkaar gewaagd, één set was TTP de duidelijk bovenliggende partij.

VC Weert had de beste start, al vroeg in de set namen ze een ruime voorsprong (5-10) en bleven via 9-12 dat verschil met een puntje meer of minder op het scorebord houden tot aan 11-17. De inhaalmanoeuvre van TTP bracht hen tot op drie punten bij 15-18 en 21-24. Verder liet Sneek het niet komen, na de side out voor 22-24 pakten ze de set met 22-25.

In de volgende doorgang ging het gelijk op, met af en toe een paar puntjes voordeel voor de een of de ander. Vanaf de big points bij 20-20 was TTP de effectievere partij. Zij maakten er nog vijf tegen één van VC Weert. Tot en met de tweede set had Annick Meijers 12 keer gescoord en was Laura Bock 8 keer succesvol geweest.

In de derde set opnieuw twee teams die maar weinig voor elkaar onder deden en waar de beslissing in de eindfase van de set moest vallen. Na de 8-8 tussenstand had Weert steeds een paar puntjes voor en zij gingen na 10-13 en 15-17 ook als eerste door de twintig punten grens (19-21). Dat verschil van twee hielden ze vast tot aan 23-25.

Voor de tweede keer in de wedstrijd was Weert op voorsprong gekomen, voor de tweede keer moest TTP zien die achterstand weg te werken. Weert had haar eerste competitiepuntje binnen en zou dat aantal bij winst van de volgende set met twee kunnen verhogen.

Dat kwam er echter niet van, in set vier bepaalde TTP het gebeuren binnen de lijnen bij 11-7 hadden ze al een behoorlijk gaatje geslagen en dit bouwden ze alleen nog maar verder uit. Snel bleek al dat de tiebreak in deze wedstrijd de beslissing zou moeten brengen. De 25-15 leverde TTP ook een puntje op, nu ging het om de winst. Om de eerste winst van het seizoen voor beide teams.

En die ging naar TTP. Nipt maar ook met twee punten verschil (15-13) winnen is goed voor de zege. Eindstand dus 3-2 voor TTP.

Als we naar de totaal scores kijken werd het 110 / 99. Aces 15 om 5, blokpunten 9 om 12 en aanvallende scores 59 om 37. Uitgaande van deze cijfers bedroeg de foutenlast 45 om 27. Wel een erg grote foutenlast bij TTP, met o.a. 28 aanvallende fouten en 10 foutserves.