Eurosped lost Apollo 8 aan kop af

VoV, 01-03-2020. 18:11 uur. Een dag hebben Apollo 8 Dames 1 en hun fans kunnen genieten van de koppositie in de kampioenspoule van de Eredivisie. De 3-1 zege van gisteren op Sliedrecht bracht hen voorbij Eurosped en Sliedrecht Sport.

Vanmiddag speelde Eurosped hun tweede wedstrijd en won met 3-0 (18, 18, 18) van Regio Zwolle Volleybal en nam de leiding na twee duels met 10 punten over, Apollo is tweede met 9 punten en Sliedrecht vindt zichzelf op een derde plaats, dat is lang geldeden dat ze daar gestaan hebben, terug.

Eurosport begon geweldig en nam meteen een 6-0 en 8-1 voorsprong. Het verschil bleef steeds erg ruim (14-6, 18-10, 22-13). Na die laatste tussenstand kon Zwolle wat terug doen (22-18) zonder dat het echt bedreigend voor de setwinst van Eurosped werd. Via de eerste 25-18 werd het 1-0.

In set twee ging Regio Zwolle Volleybal, met de voormalige Eurosped speelsters Daphne Knijff en Kim de Wild in de basis zeven, tot aan de 6-6 score mee. Bij 10-6 haalde Wilfried Groothuis de Zwolse ploeg naar de kant, na de side out liep Eurosped via scores van onder andere Kirsten Wessels, Dagmar Boom en Jolien Knollema uit naar 14-7. Eurosped hield vooreerst een ruim verschil op het scorebord (18-11), zag daarna Zwolle tot 19-15 terugkomen. Met een tweede bal score van Charlot Vellener herstelde de thuisploeg bij 22-16 het verschil en won daarna de tweede set ook met 25-18. Jolien Knollema scoorde het laatste punt.

Aan het einde van de derde set stond er ook 25-18 op het scorebord. Zwolle was van 7-4 achter tot op één punt gekomen (7-6), maar miste de gelijkmaker. Eline Timmerman scoorde blokkerend, Kirsten Wessels serveerde een ace en Ester de Vries nam ook een blokpunt voor haar rekening. Eurosped liep uit naar 11-6. En had bij 15-10 nog steeds vijf punten voor. Opnieuw scoorde Charlot Vellener met een tweede bal (16-11) en in het verdere verloop van de set bleef de thuisploeg eigenlijk redelijk onbedreigd overeind. Na de 22-18 serveerde Esther de Vries de set uit. Met een ace werd het opnieuw 25-18.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.