Peelpush neemt eerste hindernis in Degradatiepoule

VoV, 01-03-2020. 18:42 uur. Peelpush geeft vanmiddag in Apeldoorn de eerste hindernis in de degradatiedriekamp tegen DROS Alterno met succes genomen. Ze zullen wel liever niet meer aan de tweede set herinnerd worden, want daarin volgde een ongekende afstraffing. En dat zal juist een set zijn waaraan de thuisploeg met heel veel plezier terugdenkt. Want die wonnen ze na de 10-2, 16-3 en 21-6 tussenstanden met 25-9. Blijkbaar klopte er bij Peelpush toen helemaal niks.

In de eerste set ging het tot 15-15 gelijk op. Peelpush sloeg zich vervolgens naar 17-20 en 18-23 naar een 19-25 setwinst. De set, die ze liever zo snel mogelijk wilden vergeten, bracht de stand op 1-1.

In de derde doorgang stapelden de fouten zich aan beide kanten van het net na een gelijke 11-11 stand op. Vooral foutserves en ketsers hielden de ploegen tot aan 19-19 in evenwicht, de Alterno foutserve en de uitgeslagen aanval maakten daarna van 20-19 een 20-21 stand. Alterno kon de 20-22 achterstand nog naar 23-22 omdraaien, een netfout en een score van Celine Keijsers dwongen de thuisploeg bij 23-24 in de time out. Laura Bock scoorde vervolgens het laatste punt voor de 23-25 setzege van Peelpush en de 1-2 stand in sets.

In de vierde set liep Peelpush uit naar 4-10, een time out van Alterno op 4-8 had de serie niet kunnen stoppen. Via twee aces van spelverdeelster Sanne Konijnenburg kwam Alterno terug naar 9-11, Lauri Luijken scoorde de aansluitingstreffer bij 12-13. Daarop volgde een serie van zes punten van Peelpush, die het verschil maakten en het opstapje naar de setzege vormden.

Alterno wilde niet opgeven en knokte zich nog terug naar 15-19, hield dat verschil vast bij 16-20 en 18-22, maar moest Peelpush na een scorende driemeter aanval en een eigen set up naar niemandsland laten gaan (18-24). Op 20-24 en 22-24 ging Peelpush nog de time out in, omdat Alterno te bedreigend werd. Na de tweede time out volgde de 22-25 voor de 1-3 zege.

Peelpush staat nu op 1-4, Set-Up heeft 0-2 en Alterno 1-0. Op 7 maart aanstaande speelt Set-Up tegen Alterno in Ootmarsum.

gh @ vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.