Eurosped terug aan kop in Degradatiepoule

VoV, 11-04-2021. 17:35 uur. Gisteren raakte Eurosped de koppositie van de Degradatiepoule kwijt aan VCN Capelle, dat met 3-0 van Set-Up ’65 won en één puntje voor kwam, vandaag pakte de ploeg van Diane Rademaker de leiding terug via een 3-0 zege op hekkensluiter Peelpush.

Beide teams maakten er in de eerste set een spannende finale van nadat er tot 17-16 regelmatig stuivertje werd gewisseld. Peelpush nam bij 7-9 twee punten afstand, hield tot 12-13 de leiding, maar een serie van drie punten van Eurosped maakte dat ongedaan (15-13) en na de 17-16 pakte Eurosped na de side out nog een puntje extra op eigen serve (19-16).

Wat volgde was een spannende achtervolging van de bezoekers uit Meijel, die tot bij de dertig punten doorging en waarin zowel Peelpush als Eurosped de gelegenheid kregen setpoints te verzilveren. Eurosped miste b.v. op 24-22 en 26-25, Peelpush deed dat op 24-25 en 28-29. Na de 29-29 stand maakten twee uitgeslagen aanvallen van Peelpush een eind aan de set. Het was vooral de foutenlast die beide teams tot deze lange set dwongen, in de eigen score had Eurosped een 20 om 14 voordeel. Met Jolien Knollema als topschutter.

In de tweede set groeide de thuisploeg naar een te groot maatje voor de bezoekers. Dat kwam vooral de serveserie van Lisanne Baak, waarin drie aces, en de serie van Jolien Knollema. Lisanne Baak serveerde Eurosped van 9-8 naar 16-9. En Jolien Knollema voegde daar een reeks punten aan toe van 18-10 naar 25-10. Een snelle set met een overtuigende winst voor de thuisploeg. Onder andere Vera Mulder, die na lang blessureleed voor een hele wedstrijd weer terug was in de basis, en Dagmar Boom hielden met hun scores aan het net beide dames aan de opslaglijn.

Peelpush moest bij 5-2 in de derde set de time out in, kwam daarna via scores van Laura de Jong terug naar een 7-7 tussenstand, kreeg toen echter vlot twee driepunters tegen, waardoor het op 13-8 opnieuw naar de kantlijn ging. Kadootjes over en weer maakten 15-10, Vera Mulder zette de tussenstand op 17-11.

Peelpush herpakte zich bij zes punten achterstand en kwam via de ingevallen Jody Selten bij 21-19 terug in de wedstrijd. Diane Rademaker nam een time out, zag Vera Mulder scoren en Jody Selten vervolgens de side out maken voor de 22-20 stand. Dagmar Boom herstelde het verschil van drie punten, dat deed Vera Mulder even later na 23-21 ook. En net als in de eerste en tweede set hield Peelpush vervolgens de eer aan zichzelf. Middels een lijnfout bij een drie meteraanval beslisten ze de set met 25-21.

Bij Eurosped werd Jolien Knollema met 13 punten topscorer, Lotte van der Horst kreeg die titel met 10 punten achter haar naam bij Peelpush. Aces (10 om 3) en aanvallende scores (38 om 28) maakten voor een groot deel het verschil. Ook de foutenlast droeg daar aan bij (24 om 29 punten).

De stand in de Degradatiepoule is nu, nadat alle teams 4 wedstrijden hebben gespeeld: