Mulhouse wint in Frankrijk regulier seizoen

VoV, 11-04-2021. 7:27 uur. In de Franse topper tussen koploper Mulhouse en Béziers, de nummer twee van de ranglijst, bouwde Mulhouse de voorsprong van zeven punten uit naar tien middels een 1-3 zege. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn ze nu zeker van de eerste plaats in het reguliere seizoen.

Mulhouse pakte de eerste set met 22-25, moest daarna de tweede met 25-19 afgeven maar maakte in de derde en vierde set hun toppositie middels 22-25 en 18-25 waar.  Met name de 9 om 15 aces waren belangrijk en een teken voor de hoge servedruk. Tessa Polder had een invalbeurt, scoorde echter niet.

Paris St. Cloud van Paula Boonstra leed op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen Vandoeuvre. Totaal 25 punten van Boonstra waren niet voldoende om de winst binnen te halen, wel kon Paris het in de derde en vierde set spannend maken. Na de 0-2 via 18-25 en 22-25 pakten ze de derde set met 25-23, maar verloren vervolgens de vierde met 23-25. Vooral aanvallend had Vandoeuvre met 57 om 72 punten te veel voordeel.

In de stand staat Mulhouse eerste met 71 punten, Béziers is tweede met 61, Vandoeuvre is achtste met 36 punten en Paris elfde met 30 punten.

In Roemenië is de volleybal – driedaagse tussen de nummers één tot en met vier van de ranglijst gisteren afgesloten. Craiova van Ewoud Gommans leed een 3-2 nederlaag tegen Zalau. Met 18-25 in de vierde set wisten ze de tiebreak binnen te halen, de 15-11 in die tiebreak besliste de wedstrijd. Gommans scoorde 18 keer.

Arcada Galati van Niels Klapwijkwijk sloot de drie daagse met een 2-3 zege tegen Bucuresti af. Via 25-21, 23-25 en 25-17 kwam de ploeg van Klapwijk met 2-1 achter, de vijfde set werd afgedwongen met een 19-25 zege in de vierde set. De tiebreak wonnen ze vervolgens met 12-15. Er was nog een matchrapport van dit duel beschikbaar.

Na drie dagen Roemeens volleybal komt de stand na 23 wedstrijden uit op  1> Arcada Galati 58 punten, Zalau 54 punten, Craiova 50 punten en Bucuresti 47 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, actie Tessa Polder.