Fase 2 WK in Polen; winst Servië, USA, Canada en Turkije

VoV, 05-10-2022. 3:57 uur. Er zijn twee nieuwe poules gevormd uit de vier oorspronkelijke groepen van zes. De top 4 van poule B en C werd poule F en zij spelen deze fase van het toernooi nog in Polen. Eerst was er sprake van dat de teams alleen de gewonnen wedstrijden en behaalde punten tegen de teams die uit hun poule meenamen, (op FIVB stonden die ranglijsten ook) nu zien we overal standen, ook bij de FIVB, waar de volledige score is meegenomen. De reglementen zullen toch niet ’s nachts veranderd zijn?

In Lodz speelden Thailand vs. Canada, USA vs. Dominicaanse Republiek, Turkije vs. Duitsland en Servië vs. Polen. Daar begint men met de volgende stand aan de tweede fase. 1> Servië 5-5-14. 2> USA 5-4-12. 3> Turkije 5-4-11. 4> Thailand 5-4-10, 5> Dominicaanse Republiek 5-3-11. 6> Polen 5-3-10. 7> Canada 5-3-8 en 8> Duitsland 5-2-7.

Thailand   vs. Canada. Via de tussenstanden 14-16, 17-20 en 18-23 ging de eerste set met 19-25 naar Canada. Ook de tweede set werd een prooi voor Canada. Na de 16-16 namen ze drie punten afstand en hielden dat bij de big points vast. De 18-21 werd 21-25 en dus 0-2.

In set drie was er tot aan 21-21 maar minimaal verschil. Teams kwamen op een voorsprong van maximaal twee puntjes, hetgeen dan door de tegenpartij ook weer vlot ongedaan werd gemaakt. Na 23-23 zette Pimpichaya Thailand op setpoint, Canada ging de time out in, maar kon de side out niet maken en verloor met 25-23.

In de vierde set kwam Thailand na een 8-12 achterstand terug naar 14-14, maar moest toen opnieuw Canada laten gaan (17-19, 18-21). Met 19-25 werd het tenslotte 1-3 voor Canada.

Gray werd met 25 punten topscorer, van Ryk en Pimpichaya bleven er ééntje bij haar achter. Canada behaalde het meeste voordeel blokkerend met 5 om 12 blokpunten.

USA vs. Dominicaanse Republiek. De Amerikaanse dames verloren de eerste set met 21-25, herstelden zich in de tweede en pakten via 25-19 de 1-1 setstand. In de tweede helft van de derde set maakte USA het verschil na de 14-13 liepen ze uit naar een voorsprong van vier punten. Bij 23-19 was de winst binnen handbereik, met 25-20 pakten ze de setzege en de 2-1 voorsprong. In de vierde set maakte USA de wedstrijd af. Met veel verschil via 16-8 en 20-11 pakten ze de set met 25-14 en de wedstrijd met 3-1.

Frantti van team USA en Gonzalez van de Dom. Republiek werden met 17 punten de topscorers van de match. USA maakte aanvallend met 63 om 47 scores het verschil.

Turkije vs. Duitsland. Turkije kwam via 25-21 en 25-18 op een 2-0 setstand. Duitsland had een goede start in de derde set (5-8), bij 17-17 kwam Turkije naast Duitsland en gingen onze Oosterburen de time out in. Zonder succes, Turkije nam de leiding over (21-18) en met een ace beslisten ze de wedstrijd via 25-21 in drie sets.

Servië vs. Polen. Wereldkampioen Servië bleef ongeslagen op dit WK. Tegen Polen, dat gesteund werd door 4.400 fans, behaalden ze een 3-0 zege. In de eerste set, waarin Boskovic met één enkel puntje nog niet zo goed op dreef was, werd het 26-24, daarna gingen de sets met 25-22 en 25-21 naar Servië. Rozanski van Polen werd met 17 punten topscorer, Boskovic kwam tot 14 treffers. Servië maakte het verschil via 42 om 35 aanvallende punten en een lagere 18 om 24 foutenlast.

Stand nu: 1> Servië 6-6-17. 2> USA 6-5-15. 3> Turkije 6-5-14. 4> Canada 6-4-11, 5> Thailand 6-4-10. 6> Dom. Republiek 6-3-11. 7> Polen 6-3-10 en 8> Duitsland 6-2-7.

Voor vandaag staan op het programma Thailand vs. Duitsland, Turkije vs. Canada, Servië vs. Dominicaanse Republiek en USA vs. Polen.