FAST boekt eerste zege vs. SV Dynamo

VoV, 12-01-2023. 14:24 uur. Gisteren stond een topper in de kelder van het eredivisievolleybal dames op het programma. ARBO Rotterdam FAST trad thuis aan tegen het team van Draisma Dynamo uit Apeldoorn. De vraag was of de thuisclub de stijgende lijn van de afgelopen weken door zou kunnen zetten.

Het antwoord op die vraag luidt positief: in een gepassioneerde wedstrijd wist ARBO Rotterdam FAST aan het langste eind te trekken en de volledige buit binnen te halen. Met een 3-1 overwinning werd Dynamo aan de kant gezet, hetgeen tot euforische taferelen leidde, maar gemakkelijk ging het niet.

Net als in eerdere wedstrijden liep de thuisploeg al vroeg tegen een behoorlijke achterstand aan. Toen er om de belangrijke punten gespeeld moest worden, keek ARBO Rotterdam FAST tegen een achterstand van zes punten aan. Normaal gesproken is een set bij een stand van 15-21 gespeeld. Maar daar legde de vechtploeg uit Gennep en Sint Anthonis zich niet bij neer. Het team trok de winst na een fabuleuze servicereeks van Nieke Weijers met 25-23 toch naar zich toe. Het enthousiasme en de opluchting bij de thuisploeg en het publiek was groot.

In de tweede set wist ARBO Rotterdam FAST de bezoekers nog geen knock-out te bezorgen. Het team zette de lijn van de eerste set door, maar de flow werd onderbroken toen een speelster van Dynamo geblesseerd raakte. De thuisploeg raakte van zijn à propos en moest toestaan dat de bezoekers langszij kwamen en een voorsprong nam van vijf punten. ARBO Rotterdam FAST herpakte zich, wist tot 17-17 terug te komen, maar moest de winst met 18-25 aan Dynamo laten. Dat leek weinig goeds voor de derde set te beloven.

Die derde set dreigde lange tijd een prooi te worden voor de dames uit Apeldoorn. Halverwege de set was er weer een voorsprong van enkele punten voor Dynamo (11-14). Toch wist de thuisploeg opnieuw de nodige reserves aan te boren en tot een stand van 20-19 terug te komen. Ongenoegen over de telling leverde de coach van de bezoekers een rode kaart op (en dus een extra punt voor ARBO Rotterdam FAST).

Dynamo werd niet geknakt door deze tegenslag en gaf zich nog niet gewonnen. Een spelerswissel van coach Jaciek Ziemba zorgde echter voor wat extra impulsen waardoor de thuisploeg ook de derde set naar zich toe wist te trekken. Het eerste wedstrijdpunt was binnen.

Ook de vierde set werd een prooi voor ARBO Rotterdam FAST. Lange tijd liet zich echter aanzien dat de thuisploeg net als in de tweede set ook in het vierde bedrijf in het gras zou moeten bijten. Halverwege stond de ploeg namelijk met vier punten achter op de bezoekers en dachten velen al aan een vijfde en beslissende set. Echter niet het thuisteam. Dat vocht zich terug naar een stand van 19-19 en trok de wedstrijd uiteindelijk met 21-25 naar zich toe.

De euforie bij team en staf (en het publiek) was groot; eindelijk een overwinning na een lange reeks van verliespartijen. Mogelijk dat deze opsteker het team het vertrouwen geeft om ook de wedstrijden die nog op het programma staan er opnieuw ‘in te vliegen’. De eerste van die wedstrijden vindt plaats op zondag 15 januari tegen het eerste damesteam van Sudosa Desto uit Assen. De wedstrijd begint om 16.00 uur en wordt gespeeld in zaal Pica Mare in Gennep.

gh @ VoV, Verslag van Peter Toonen, FAST. Foto  Rudy Biekart.