Apollo 8 in vier sets langs VC Zwolle.

VoV, 13-01-2023. 6:30 uur. Op donderdagavond stond er één wedstrijd in de Eredivisie bij de dames op het programma. Apollo 8 uit Borne ontving VC Zwolle in de Veste. De teams stonden voor begin op de vierde en vijfde plaats op de ranglijst.

Apollo 8 had in de eerste set tot aan 16-15 licht voordeel. Op de side out pakten ze steeds het puntje verschil, na de 16-15 zorgde een mooie serve serie voor de uiteindelijk beslissende marge,  Apollo liep uit naar 19-15 en hield het verschil van vier punten ook in de setfinale vast. Via 22-18 werd het 24-20, het breakpoint bij die stand maakte de winst perfect.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Meteen vanaf vroeg in de set trok VC Zwolle het initiatief naar zich toe (4-7). Lara Hendricks serveerde de gasten vervolgens heel ver bij Apollo uit zicht (5-13), hetgeen de eerste beslissende klap voor de latere setwinst was. De tweede tik volgde na 11-18, toen voormalig Apollo 8 speelster Tess de Vries met drie opeenvolgende aces de stand naar 11-22 serveerde. Apollo wilde echter niet capituleren en dwong de ploeg van Eric Meijer bij 16-23 de time out in. Ook na de pauze scoorden ze nog twee keer, voordat Zwolle de serie brak en Tess de Vries op 19-24 de beslissende smash kon plaatsen voor de 19-25 winst.

In set drie maakte VC Zwolle van 3-1 achter een 4-5 voorsprong, met een breakpoint op 9-10 kwamen ze twee punten voor. Apollo had bij 14-14 de schade hersteld en vanaf 16-16 trok de thuisploeg met een sterke serveserie van Jorieke Bodde de set naar zich toe. Op 22-16 kon VC Zwolle pas weer tegenscoren, waarna Apollo met drie punten op rij de set met 25-17 voor zich besliste.

Apollo had in het begin van de vierde set ook meteen voordeel (4-1) maar was die mooie voorsprong bij 10-10 ook alweer kwijt. Teams hielden elkaar met de stand in evenwicht, al was daar af en toe een inhaalactie voor noodzakelijk, zoals van 17-14 naar 19-19. Zwolle nam een 20-22 voorsprong, een kill-block viel met een grote boog precies in het hoekje bij de achterlijn. Bij 22-22, na een ace van Jette Kuipers, was het weer gelijk, Zwolle ging de time out in en scoorde na die pauze de 22-23.

Rianne Vos zette Apollo 8 bij 24-23 op matchpoint, opnieuw ging Zwolle de time out in en scoorde Eric Meijer met een Bornse foutserve het punt voor de coach bij de 24-24 stand. Lotte van der Horst werkte het setpoint voor VC Zwolle weg bij 25-25, de foutserve van Apollo gaf Zwolle de volgende kans op de tiebreak. Rianne Vos sloeg de gelijkmaker binnen, Charlotte Haar zette Apollo 8 opnieuw op matchpoint, met een ace verzilverde de thuisploeg het daarna voor de 28-26 setwinst en 3-1 wedstrijdwinst.

Apollo was vooral blokkerend goed op dreef en dan met name Carlijn Koebrugge die maar liefst 8 blokpunten liet noteren. Bij Apollo 8 was Jette Kuipers de vaakst scorende speelster, zij kwam op totaal 16 treffers. Carlijn Koebrugge bleef er eentje bij haar achter.