FAST in vijfsetter langs VC Sneek

VoV, 17-03-2019. 12:34 uur. Een plaats in de top drie van de Kampioenspoule ligt niet in het verschiet, maar toch heeft FAST zich zaterdag gemengd in de verdeling van de bovenste plaatsen in de Eredivisie. In Gennep versloeg de Roze Brigade nummer drie VC Sneek in een vijfsetter met 3-2 (11-25, 25-18, 25-21, 17-25 en 15-13).

FAST kwam voor eigen publiek moeizaam op gang. In de eerste set hielden de speelster van trainer Bijsterbosch de Friezinnen tot 9-9 bij. Toen VC Sneek een tandje bij schakelde was de thuisploeg gezien, en ging de set met 11-25 naar de bezoekers. De toeschouwers zagen in de tweede set een heel ander FAST, dat de schroom van zich afgegooid had. Met de gesprokkelde punten werd de kater van de eerste set weggespoeld. Goed serverend en passend hengelde de Roze Brigade de gelijkmakende set met 25-18 binnen.

De thuisploeg rook bloed, en geleid door de sterk serverende en passende Veerle van den Heuvel (zij vormde met libero Ireen Koenen en aanvalster Nynke Rovers het uitblinkende trio) werd ook de derde set gewonnen. Sneek kwam nog dichterbij maar na een door FAST aangevraagde time out werd het laatste punt binnengehaald.  De bezoeksters leggen zich bij voorbaat niet neer bij een nederlaag en pakten met duidelijke cijfers (17-25) de vierde set.

Het publiek werd getrakteerd op een vijfde set. Daarin toonde FAST opnieuw veerkracht. Bij de kantwissel leek het pleit beslecht, zeker toen het ook nog 9-4 werd. Sneek vocht zich terug tot 9-8 en 13-13. Het was echter FAST dat het laatste juichte en met 15-13 twee punten verdiende.

Trainer Harmen Bijsterbosch zag de vreugde-explosie van een afstand aan. “We hebben ons zelf beloond vandaag. Het team kwam sterk terug na de eerste set. Onze pass en service hebben de doorslag gegeven. En als je weet dat Sneek de laatste wedstrijden steeds het sterkst was in het slot van de sets hebben wij het prima gedaan.”

Twee thuiswedstrijden:  In Gennep werd de overwinning zaterdagavond gevierd. Vanaf zondag richt de Roze Brigade zich op de volgend thuismatch. Dinsdagavond (20.00 uur) is Regio Zwolle Volleybal te gast  in Sint Anthonis. Tegen de Overijsselse ploeg wist FAST dit seizoen tweemaal te winnen. Met de spirit die zaterdagavond aan de dag gelegd werd, is de ploeg tot mooie dingen in staat.
Zaterdagavond ontvangt FAST in Gennep Eurosped, dat na een sterkte reguliere competitie nog niet wist door te trekken in de Kampioenspoule. Het eerste duel in Vroomshoop wist FAST begin maart verrassend te winnen (2-3). De wedstrijd tegen Eurosped begint zaterdag om 20.00 uur.

gh @ VoV, verslag en foto van Jos Gröniger. PR – Commissie FAST.