FAST laat na boeiende eerste set de punten in Sneek

VoV, 01-03-2020. 11:50 uur. Na twee speelronden in de Kampioenspoule wacht FAST nog op de eerste overwinning. Zaterdagavond ging de ploeg in Friesland met 3-0 (25-23, 25-11, 25-14) onderuit tegen VC Sneek.

Uit de Elfstedenstad wist FAST in de reguliere competitie nog twee punten mee te pakken. Eind oktober werd een 2-0 achterstand vakkundig omgebogen. Zover leek het zaterdag aanvankelijk niet te hoeven komen. Zeker in de eerste set was het samenwerkingsteam uit Sint Anthonis en Gennep gelijkwaardig aan de thuisploeg. De score liep gelijk op tot boven de twintig punten. FAST, waar Eline Peeters de niet fitte Joska Fransen verving, en Noa Klerckx en Puck Hoogers een basisplaats hadden, struikelde vlak voor de finish. VC Sneek profiteerde en pakte met 25-23 de set, en nam de leiding.

Met hetzelfde basiszestal startte FAST de tweede set moedig. Even ging het gelijk op, maar door persoonlijke fouten zag FAST de tegenstander weglopen. Trainer Bijsterbosch zag toe terwijl zijn speelsters het tij niet konden keren. Met 25-11 kwam Sneek op 2-0. Ook in de derde set kon FAST de negatieve spiraal niet doorbreken. De thuisploeg schakelde een tandje hoger, en FAST was gezien. Met 25-14 werd de eindstand op 3-0 bepaald.

Trainer Harmen Bijsterbosch ziet na twee speelronden en evenveel 3-0 nederlagen mogelijkheden voor zijn team in de Kampioenspoule. “We hebben eerder dit seizoen laten zien dat we het topploegen lastig kunnen maken. Als je Eurosped en Apollo 8 punten kunt afpakken, heb je, je plaats hier verdiend. We moeten dan wel met meer druk durven spelen dan vanavond. We laten het afweten op momenten dat we de tegenstander pijn kunnen doen. Vanavond konden we ons niet herpakken na een reeks fouten. De nederlaag werd mijns inziens niet ingeleid door het verlies in de eerste set. Dat gebeurde toen we in de tweede teveel fouten bleven maken.”

Thuis tegen Apollo 8:  Veel tijd om de wonden te likken krijgt FAST niet. Dinsdag komt het team weer in actie. In Sint Anthonis is Apollo 8 de tegenstander. De runner up uit het Twentse Borne heeft de strijd om de plaatsen een en twee, die recht geven op de play offs, opengebroken met een 3-1 overwinning op titelverdediger Sliedrecht Sport.
“Opnieuw een interessante en sterke tegenstander, die we het in de competitie twee keer lastig gemaakt hebben”, aldus de trainer. FAST – Apollo 8 begint dinsdagavond om 20.00 uur in de Activiahal in Sint Anthonis.