Één Final Four team in België bekend

VoV, 01-03-2020. 11:33 uur. In België heeft Roeselare zich als eerste geplaatst voor de Final Four. Via een dubbele zege op VDK Gent. Uit werd met 0-3 gewonnen, thuis was er gisteren een 3-1 zege via de setstanden 25-10, 25-15, 20-25 en 25-20. De Nederlandse inbreng in dit duel was gering, Chris Ogink (Gent) en Stijn van Schie (Roeselare) speelden niet. En Michiel Ahyi van Gent stond slechts 2 sets in de basis, waarin hij 4 keer scoorde.

Greenyard Maaseik en Haasrode-Leuven dwongen na hun verlies in de eerste wedstrijd van de ‘best of three’ een beslissende derde match af tegen respectievelijk Menen en Achel.

Maaseik, met Jelte Maan als ‘star of the game’, maakte voor 850 toeschouwers de 3-2 nederlaag uit tegen Menen met een 3-0 (25-17, 25-17 en 31-29) ongedaan en dwong zo een beslissende derde wedstrijd af, die voor 7 maart in Maaseik op de agenda staat. Jelte Maan scoorde 11 keer, Just Dronkers was 23 keer foutloos op de servepass. Bij Menen was Jente de Vries met 19 treffers ook erg productief, maar het hielp zijn ploeg niet aan een zege.

Tectum Achel mobiliseerde een ‘green army’ voor support in de uitwedstrijd tegen Leuven. Thuis won Tectum Achel met 3-0 en in de uitwedstrijd kwamen ze via 22-25, 25-22, en 23-25 in de kansrijke positie om de serie in twee wedstrijden te beslissen. Maar in een spannende eindstrijd ging de vierde set met 25-23 naar de thuisploeg, die daarna ook de vijfde set met 15-12 won en zo een derde duel afdwong. Bij Achel scoorden Auke van de Kamp, Thomas Koelewijn en Rutger Zoodsma respectievelijk 15, 14 en 11 treffers.

Lindemans Aalst speelt vandaag tegen Waremme en staat met 1-0 in wedstrijden voor.

Bij de dames in België maakten de twee bovenste teams in de stand geen misstap. LVL As – Tongeren won thuis moeizaam met 3-0 van Lendelede via 25-22, 32-30 en 25-23. Asterix Avo deed het met 0-3 (14, 9, 20) bij Tchalou Volley heel wat sneller af.

Het duel tussen Oostende en Oudegem werd een 2-3 zege voor de bezoekers. Via 14-16 beslisten ze de vijfde set en daarmee de wedstrijd voor zich. VDK Gent won met 3-1 van Antwerp Volley. Voor vandaag staat nog Michelbeke vs. Charleroi op de agenda.

In de stand na 17 wedstrijden van de top vijf heeft LvL As – Tongeren 42 punten, Asterix Avo staat op 40, Gent op 37, Oostende op 32 en Oudegem op 26.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.