Stunt bij Bundesliga duel tussen zusjes Jasper

VoV, 01-03-2020. 9:36 uur. In de Bundesliga stonden gisteren de zusjes Hester en Marrit Jasper tegenover elkaar bij de wedstrijd van VfB Suhl tegen de Ladies in Black. Suhl had dit seizoen na 17 wedstrijden nog maar één keer gewonnen (5 punten), de Ladies in Black bezetten een plaats in de middenmoot van de Bundesliga met 25 punten. Dan is al vlot een voorbarige conclusie over de afloop getrokken zouden we kunnen zeggen.

Maar die vlieger ging alleen in de eerste set op, daarin vlogen de gasten in rap tempo naar de 14-25 setzege, na een 11-21 tussenstand bij de big points. Of het te gemakkelijk ging? We durven het niet te zeggen, maar feit is wel dat Suhl in de tweede set een krachtig antwoord klaar had. Via 16-11 en 21-15 werd de set met 25-21 gewonnen en de stand op 1-1 gebracht.

In de derde set wist de thuisploeg een 19-21 achterstand in winst om te draaien. Met 25-23 namen ze een 2-1 voorsprong. Die tik moet behoorlijk nagedreund hebben bij de dames in het zwart. De vierde set was Suhl heer en meester, en regeerde zoals de gasten in de eerste set geregeerd hadden. Via 21-12 werd het 25-14 en dus een 3-1 zege.

Hester Jasper scoorde 10 keer, onder andere 6 van de 17 set ups werden in een punt veranderd. Marrit scoorde ook 10 keer, bij haar lukte het om 10 van de 36 set ups te verzilveren. Anniek Siebring begon in de basis, maar stond vanaf de tweede set in de wisselhoek. Ze had daarna nog één invalbeurt. Tessa Polder, die tot MVP werd gekozen, maakte 8 punten en Lynn Blenckers kwam tot 4 keer scoren. Met 60 om 47 punten aan het net was Suhl gewoon beter. Beide coaches lieten de kans voorbijgaan om de zusjes Jasper tot MVP te kiezen, hetgeen toch wel redelijk uniek zou zijn geweest.

Bij Schwerin tegen Wiesbaden, door Schwerin met 3-0 gewonnen (17, 21, 17) waren er wel twee Nederlandse MVP ‘s. De spelverdeelsters Britt Bongaerts (4 punten, drie sets in de basis) en Nynke Oud (4 punten, drie sets in de basis) kregen beide de MVP-titel toebedeeld. In de eerste en derde set had Schwerin bij begin van de big points al eend ruime voorsprong (21-15) in de tweede maakten ze het in de finale na 21-10 in hun voordeel af.

MTV Stuttgart won in Erfurt met 1-3 via de setstanden 21-25, 21-25, 25-22 en 20-25. Erfurt is de voorlaatste in de stand, Stuttgart de op één na bovenste. Juliët Lohuis scoorde 10 van de 68 eigen punten. Met 50% van haar aanvallen had ze succes en daarnaast blokkeerde ze ook nog vier keer raak.

Voor vandaag staan nog de wedstrijden USC Münster vs. Straubing en Rote Raben Vilsbiburg vs. Potsdam op de agenda. In Münster is het de nummer 8 tegen 7 (23 om 24 punten) en in Vilsbiburg de nummer 4 tegen de nummer 3 (30 om 38 punten). Met name in Münster is het een belangrijke duel voor de rangschikking bij de play – offs.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s FIVB / CEV.